Spirituele reizen

Hieronder vind je de spirituele reizen die praktijk Homeoart organiseert.
Voor het actuele aanbod ga je naar de pagina Programma.
Om in te schrijven, gebruik je het formulier op de pagina Inschrijven.

Praktische informatie

De spirituele reizen zijn erg intensief. Niettemin is er altijd de steun vanuit de spirituele wereld, waardoor we alles kunnen doen wat er van ons verwacht wordt. Zie een reis niet als vakantie. Het is een periode van grote transformatie en bezinning. Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen een taak heeft op een spirituele reis en dat persoonlijke stukken vaak ondergeschikt zijn aan de ervaringen van de groep als totaliteit (ONENESS). Er wordt dan ook om betrokkenheid gevraagd bij het totale verloop van de reis. Alleen door de inzet van ieder individu kan een reis een groot succes worden.

Tijdens alle reizen wordt er gebruik gemaakt van de Legend Arthurian Tarot, die een essentieel onderdeel vormt tijdens de reizen.

Om de ervaringen optimaal te kunnen beleven, verwacht de spirituele wereld een aantal concessies. Belangrijk is om zo zuiver en devoot mogelijk aan de reis deel te nemen.

Op de reizen wordt daarom altijd vegetarisch gegeten om eventuele emotionele energieën zoals angst en pijn van het gedode dier te vermijden.
Er wordt gepaste kleding verwacht. Voor de mannen geldt dat er geen korte broeken gedragen worden, voor de vrouwen altijd bedekkende kleding.
De reizen zijn rookvrij. Roken betekent jezelf afsluiten en versluieren.
Ook alcoholgebruik beïnvloedt de werking van de chakra’s en is daarom niet geoorloofd.

Deze regels gelden ook gedurende de tijd dat er geen programma is en ik ga er vanuit dat iedere deelnemer aan een spirituele reis deze voorwaarden respecteert. Door deze regels blijven we zoveel mogelijk los van het grofstoffelijke. De subtiele energieën kunnen dan maximaal integreren.

Houd er verder rekening mee dat op annulering van vliegtickets meestal een 100% clausule van toepassing is. Dit betekent dat het ticket niet overdraagbaar is en er bij annulering geen restitutie verleend wordt. Er wordt voor alle reizen een verplichte collectieve annuleringsverzekering afgesloten. De kosten (6% van de reissom) worden in rekening gebracht op de nota. Een reisverzekering moet je zelf regelen, bijvoorbeeld bij de ANWB.

 

De spirituele reizen

 

Sardinië

Sardinië is een ongerept eiland, westelijk gelegen van de laars van Italië en ten zuiden van Corsica. Vele plekken op dit eiland zijn nog niet ontdekt door wetenschapper of massatoerisme. Voornamelijk omdat Sardinë altijd vrij geïsoleerd geweest is en zich ook niet verbonden voelt met Italië. Er werd dan ook niet grootschalig in archeologie en/of toerisme geïnvesteerd. Dat maakt dat de energie op dit bijzondere eiland nog intact en puur is.

Op de reis naar Sardinië bezoeken wij zeker enkele zogenaamde dolmen de Janas. Dit zijn in het gesteente uitgehouwen graftombes. Een Jana is een elfje of een fee. De elfen- en feeënenergie zorgt dat het makkelijk is om toegang te hebben tot de bijzondere, mystieke energie van de ‘andere wereld’.

SardiniëEen spiritueel zoeker kan en mag het eiland niet verlaten zonder de energie te hebben ervaren van één van de vele heilige bronnen die het eiland rijk is. Het eeuwenoude water, de conische steenstructuren die boven op de bronnen gebouwd zijn en de natuur die dit weer heeft omarmt, maakt dat je hier makkelijk je eigen hogere zelf ervaart. De sleutels tot de poorten van de andere dimensies worden hier gemakkelijker gevonden. De sluiers zijn er dunner.

Naast de vele dolmens en heilige bronnen, zijn er vele Nuraghes. Dit zijn zeer indrukwekkende ingenieuze ronde stenen gebouwen uit de bronstijd die gebouwd werden om in contact te komen met de hemelen.

Al deze bijzondere plekken maken van Sardinië een onvergetelijke trip.

Duitsland

DuitslandMeerdere malen zijn er, vaak korte, spirituele reizen georganiseerd naar ons buurland Duitsland. De Duitse cultuur lijkt mannelijk, hard en moeilijk toegankelijk. De plekken die wij bezoeken, stromen echter van vrouwelijke spiritualiteit. Als we praten over stromen, bedoel ik dan ook letterlijk stromen. We bezoeken op deze reizen regelmatig een thermaalbad zoals in Bad Neuenahr. Duitsland heeft geologisch gezien veel vulkanische activiteit gehad en het thermaalwater in de grond is daardoor energetisch opgeladen. Verfrissend, genezend en vooral ontspannend.

In een Duitsland-reis kan ook een bezoekje aan ‘Die Externsteine’ zitten, bij het Teutoburgerwald in de deelstaat Nedersaksen. Deze historische plek werd door vele culturen gezien als een plek waar hemel op aarde kwam en waar de goden recht spraken. De geschiedenis, de energie en de prachtige vormen van de stenen, maken een onvergetelijke indruk.

Tevens wordt er in Duitsland een Zwarte Madonna bezocht. Ze staat voor de prachtige vrouwelijke Maria Magdalena-energie. Hoewel Duitsland niet bekend staat om zijn Zwarte Madonna’s, zijn er weldegelijk een aantal bijzondere en energetische exemplaren te vinden. Dat ze minder vaak bezocht en bekend zijn, maakt deze beelden extra interessant.

Engeland

Arthur van SteenVele jaren reis ik al naar Engeland en iedere keer is het weer een bijzondere belevenis. De oude volken waren altijd zeer betrokken bij de standen van de zon. Midzomer en midwinter en de equinoxen waren zeer belangrijke energetische momenten. Niet voor niets wordt nog steeds op 21 juni een druïdenceremonie in Stonehenge gehouden. De kosmische energie is namelijk erg sterk op de acupunctuurpunten van de aarde tijdens de zonnewende.

Voornamelijk in het graafschap Wiltshire ontstaan in de zomermaanden graancirkels. Ze blijken ieder jaar gecompliceerder te worden en we zijn nog steeds op zoek naar de boodschappen die er in verwerkt zijn. Eigen ervaring heeft geleerd dat graancirkels energetisch zeer actieve structuren zijn.

Engeland is een land vol mystiek. De legende van koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel komt tot leven in plaatsen als Glastonbury en Tintagel.
Naast Stonehenge zijn er nog vele andere steencirkels en megalithische structuren te vinden. Ieder met hun eigen specifieke energie. Voorlopig zullen er nog regelmatig reizen naar dit land op het programma staan.

Schotland

Schotland heeft spiritueel gezien heel veel te bieden. Niet alleen de lange historie, maar juist ook de geologie van het land draagt bij tot een oer-energie. Het centrum van de stad Edinburgh ligt op de kern van een oude vulkaan. Niet ver van Edinburgh ligt Roslin, beroemd om de kapel uit de 15e eeuw: Rosslyn Chapel. De kapel is omgeven door mysteries en geheimen. Er zijn verbanden met de vrijmetselaars en de tempeliers. Daarnaast wordt er verondersteld dat er een link is met de heilige graal. In de bestseller “De Da Vinci Code” wordt hierop ingegaan. De kapel is niet alleen volop voorzien van symbolisch beeldhouwwerk. De ware belevenis is je verbinden met de energie van deze bijzondere plaats. Mijn eigen ervaringen in de kapel zijn heel bijzonder en graag zou ik deze energie willen delen.

Het heilige eiland Iona, waar St. Columba (een Ierse monnik) aan land gegaan is om het christendom naar Schotland te brengen, is een eiland van pelgrimage. Van over de gehele wereld komen mensen de energie van dit kleine eiland ervaren. Zodra je voet aan wal zet, neemt de energie je geest mee en ga je over in een ander bewustzijnsniveau. Er zijn vele plaatsen op het eiland waar de sluiers tussen aarde en kosmos zeer dun zijn. Anderzijds is het gesteente van Iona vele miljoenen jaren ouder dan van het vasteland van Schotland, wat ook bijdraagt aan een bijzondere beleving. De baai van St. Columba ligt vol met prachtig gekleurde stenen.

Vanuit Iona is er een tocht te maken naar Staffa. Dat eiland kenmerkt zich door de zeer bijzondere basaltformaties en er is een magische grot, waar je in een staat komt van “out of time and space” zijn. Er zijn de wonderbaarlijke, hemelse klanken die veroorzaakt worden door de beweging van het water. Niet voor niets schreef Mendelsohn zijn Hebridean Ouverture na een bezoek aan deze grot.

Frankrijk

Vanuit mijn praktijk zijn er diverse reizen naar Frankrijk georganiseerd. Meerdere malen hebben we de kathedraal van Chartres bezocht, gebouwd op een oud druïdenheiligdom. Het wereldberoemde labyrint en de symboliek in de architectuur van de kathedraal maken een bezoek aan deze plaats zeker de moeite waard.

Een ander energetisch gedeelte van Frankrijk bevindt zich in het zuiden. Tegen de Pyreneeën aan ligt het land van de Katharen. Hier vinden we o.a. de Mont Segur, het laatste bolwerk van deze broederschap. Ook ligt het stadje Rennes-le-Chateau in dit gebied, waar een belangrijk mysterie plaats heeft gevonden. Vergeet ook niet de tempeliers en de aanwijzingen dat Maria Magdalena, gesymboliseerd door de zwarte madonna’s, in de Camargue aan land zou zijn gekomen. Verder komt ook de beroemde ziener Nostradamus uit Zuid-Frankrijk. De alchemie vinden we door de geschriften van Nicolas Flamel. Al met al een land dat spiritueel heel veel te bieden heeft.

Egypte

Egypte staat al jarenlang in het reisprogramma en blijft een bestemming die ontzettend veel te bieden heeft op spiritueel gebied. Juist dit land is een bakermat van de spiritualiteit en de oude energieën zijn nog steeds volop waarneembaar. Egyptische energieën, zoals de manifestaties van de oude goden, zijn zeer krachtig en zinvol om te ervaren in deze tijd van overgang van het rationele naar het meer gevoelsmatige, ook wel genoemd van patriarchaal naar matriarchaal.

Daarnaast is Egypte een unieke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in de prachtige overblijfselen uit een roemrijk verleden. De perfectie waarmee alles gebouwd is, de schitterende kleuren van eeuwen oud: alles blijft verbazen. Nieuw is het toevoegen van een bezoek aan de westelijke oasen en de kristallen woestijn. Juist de aanwezigheid van kristal stelt ons in staat om ons beter af te stemmen op ons hogere zelf en op zielsniveau te communiceren. Het landschap is van een buitenaardse schoonheid en velen die dit deel van Egypte bezocht hebben, kwamen tot diepe meditatie en een gevoel van tijd- en ruimteloosheid.

Egypte is een land dat je minimaal één keer in je leven bezocht moet hebben. Door de vele reizen naar dit fascinerende land ken ik de juiste plekjes en ik nodig iedereen uit deel te nemen aan deze Egypte-beleving.

Libanon & Syrië

Een zeer unieke reisbestemming: Libanon en Syrië! Dit gebied draagt een zeer bijzondere geschiedenis. In Libanon kunnen we het mysterie van Baalbek bezichtigen. Het betreft enorme stenen. Het is tegenwoordig voor de wetenschap nog steeds een groot raadsel hoe deze megalieten bewerkt en vervoerd zijn. Onder menig Romeinse tempel van Venus, Bacchus of Jupiter liggen deze megalieten begraven.

Eén springt er met kop en schouders bovenuit. Het is de Hajar el Hibla, wat de zwangere vrouw betekent. Het is een megaliet van meer dan 1200 ton en wordt beschouwd als de grootste bewerkte steen op de wereld. Zelfs de Egyptenaren, de Inca’s en de steenbewerkers uit Tiwanaku (spirituele plek in Bolivia waar volgens de legendes alle beschaving van af zou stammen), kunnen niet op tegen dit mysterie.

Het moge duidelijk zijn dat de steenhouwers uit deze tijd gewerkt hebben vanuit hun spirituele overtuiging. Waarom zulke megalieten werden gemaakt, moet nog steeds beantwoord worden. Wat wel zeker is dat deze megalieten de eeuwen hebben doorstaan en een zeer bijzondere energie dragen.

Tevens is er de stad Byblos. De stad had veel handel met predynastiek Egypte. Door de handel zijn de oude energieën van Egypte naar deze stad overgewaaid. Het resultaat van deze invloeden is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Zo is er bijvoorbeeld de tempel van Baälat. Dit is de Libanese godin van de vruchtbaarheid, die in Egypte Hathor genoemd wordt.

De vrouwelijke energie zal een belangrijk thema zijn in deze reis. Juist in deze tijd, waarin er als tegenhanger van het patriarchaat van de huidige religies een hernieuwde belangstelling is voor de godin, is het onderzoeken van de energie van Byblos zeker de moeite waard.

In Syrië is er een klein dorpje met de naam Seydnaya. Het ligt op een heuvel met uitzicht op de groene velden van Damascus. Het klooster is bekend om de icoon van de Heilige Maagd Maria. De icoon zou wonderen verrichten en verenigt het christendom en de islam. Menig christen en islamiet onderneemt een pelgrimage naar dit klooster, om deze icoon te mogen ervaren. Zo zie je maar: de ultieme vrouwelijkheid verbroedert.

Een andere bijzondere bestemming in Syrië is Palmyra. Tegenwoordig is het een oase, maar in de oudheid was dit een welvarende stad van het rijk waarover koningin Zenobia regeerde. Ze was een slimme vrouw en stond “haar mannetje”. Onder haar macht breidde het land zich sterk uit, totdat ze door de Romeinen werd overmeesterd. De Romeinen waren echter zo onder de indruk van haar vrouwelijkheid dat ze haar niet doodden, maar “gebruikten”. Onder hun bewind werd Zenobia een belangrijke filosofe en sociale figuur. Een voorbeeld van krachtige vrouwelijkheid.

Malta

MaltaDe historie van Malta gaat ver terug. De vele tempels, gebouwd met megalieten, dateren ongeveer vanaf 4000 voor Chr. En er zijn aanwijzingen dat sommige nog veel vroeger gedateerd moeten worden. Tot op heden zijn er ongeveer 30 door archeologen gevonden en verschillende daarvan zijn te bezoeken. De meeste tempels zijn gewijd aan de moedergodin.

Duidelijk is dat het een bijzondere cultuur geweest moet zijn, met een hoog spiritueel karakter. Een hoogtepunt is de ondergrondse tempel, het zogenoemde Hypogeum. Daarnaast zijn er de vreemde “karrensporen” te vinden, uitgesleten evenwijdige lijnen in het landschap. Een groot mysterie! Naar eigen ervaring heeft Malta een energie die op het diepst van je wezen inwerkt.

Odysseus verbleef na zijn schipbreuk 7 jaar op Gozo en werd er verleid door de nimf Calypso. Ook de apostel Paulus zou gestrand zijn op Malta. Van hem bevinden zich nog beenderen als relikwie op Malta.

Sedona & Hawaï

Gelegen in de woestijn nabij Sedona in Arizona vind je sterke elektromagnetische spiraalvormige energievelden. Deze zogenoemde vortexen hebben een heel groot effect op je mentale belevingswereld. De reden waarom ze juist in Arizona voorkomen, is het grote gehalte aan ijzer in de rotsen. Ieder persoon ervaart een vortex op zijn eigen manier. Variërend van helderziende waarnemingen, tot het in contact komen met je schaduwzijde. Een vortex werkt namelijk zowel naar de bovenwereld als naar de onderwereld door. Hoe dan ook zijn de vortexen enorme krachtvelden, waar jaarlijks tienduizenden uit de hele wereld contact mee komen maken.

SchildpadHawaï bestaat uit een aantal eilanden en heeft grote spirituele krachten. Op Big Island is de werkende vulkaan te bezoeken. Hier woont de vuurgodin, Pele. Een hoogtepunt is echter het contact met wilde dolfijnen. Als je op de juiste vibratie resoneert, bestaat de mogelijkheid dat de wilde dolfijnen contact met je komen zoeken. Ze zwemmen vanuit de oceaan de baai in om te rusten en brengen hun spirituele boodschappen mee. Daarnaast zijn er de zeeschildpadden die majestueus door het water zweven en je uitnodigen om hen te volgen.

Kauai is het oudste eiland van de Archipel. Er zijn Polynesische tempels te vinden. Verder is de natuur overweldigend. Het hoogst gelegen moeras ter wereld bevindt zich op Kauai en is een uiterst mysterieuze plaats.

Paaseiland & de South Pacific

De spirituele wereldreis in de zomer van 2008 naar deze bestemmingen was overweldigend. De reis voerde ons namelijk eerst naar Nieuw-Zeeland, waar we in contact gekomen zijn met de Maori-cultuur. Een chief heeft ons deelgenoot laten worden van de energie waarmee deze mensen verbonden zijn. De wortels daarvan gaan zelfs terug naar Egypte en het Verre Oosten.

MangaiaVervolgens via de Stille Zuidzee, waar we op de Cookeilanden de Polynesische cultuur hebben kunnen ervaren, naar Paaseiland. Deze parel in de oceaan kenmerkt zich door de fascinerende historie en de mysteries rond de enorme beelden die op het gehele eiland te vinden zijn. Een eerder bezoek had reeds diep respect voor dit bijzondere, meest geïsoleerde bewoonde eiland ter wereld opgeleverd. En deze eerbied is alleen maar toegenomen op mijn tweede reis naar dit afgelegen paradijs.

Niet alleen de beelden, maar de totale energie op dit eiland is spiritueel overweldigend en elders ongekend. Juist ondergronds, in de lavatubes en grotten wordt de energie van deze navel van de wereld beschermd.

Peru & Bolivia

Meerdere malen zijn er reizen naar Peru georganiseerd, waar de vrouwelijke energie alom vertegenwoordigd is. Niet voor niets was het bekende Machu Picchu een tempelstad voor vrouwen. Naast deze bekende spirituele bezienswaardigheid kent Peru nog vele andere bijzondere plaatsen. De komende reizen zullen ons niet alleen voeren naar Cusco, de hoofdstad van het oude Incarijk, maar ons ook in contact brengen met het sjamanisme. We zullen daarbij begeleid worden door een sjamaan, die bekend is met de oude Inca-rituelen en ons deelgenoot zal maken van deze bijzondere energieën.

Het landschap van Peru is adembenemend mooi en kenmerkt zich door een zeer grote diversiteit. De Colca Canyon behoort tot de diepste ravijnen ter wereld, terwijl er ook duizenden meters hoge pieken zijn. Grote delen van het land zijn overgroeid met dichte jungle. En wie heeft niet gehoord van de onverklaarbare figuren en lijnen in de woestijn van Nazca?

Naast de Inca’s kent de Peruaanse geschiedenis nog vele andere hoogontwikkelde beschavingen, zoals de Sipan en Chavin-cultuur. Tijdens de diverse reizen worden er iedere keer andere delen van dit magische land uitgelicht.

Een uitstapje naar Bolivia om Tiwanaku te bezoeken, heeft me nog verder terug in de tijd gebracht. Deze opgraving heeft een enorme indruk op mij achtergelaten, door de connectie met de heilige geometrie en het vermogen om tonnen wegende stenen te gebruiken voor deze tempelstad.