Peru & Bolivia

Meerdere malen zijn er reizen naar Peru georganiseerd, waar de vrouwelijke energie alom vertegenwoordigd is. Niet voor niets was het bekende Machu Picchu een tempelstad voor vrouwen. Naast deze bekende spirituele bezienswaardigheid kent Peru nog vele andere bijzondere plaatsen. De komende reizen zullen ons niet alleen voeren naar Cusco, de hoofdstad van het oude Incarijk, maar ons ook in contact brengen met het sjamanisme. We zullen daarbij begeleid worden door een sjamaan, die bekend is met de oude Inca-rituelen en ons deelgenoot zal maken van deze bijzondere energieën.

Het landschap van Peru is adembenemend mooi en kenmerkt zich door een zeer grote diversiteit. De Colca Canyon behoort tot de diepste ravijnen ter wereld, terwijl er ook duizenden meters hoge pieken zijn. Grote delen van het land zijn overgroeid met dichte jungle. En wie heeft niet gehoord van de onverklaarbare figuren en lijnen in de woestijn van Nazca?

Naast de Inca’s kent de Peruaanse geschiedenis nog vele andere hoogontwikkelde beschavingen, zoals de Sipan en Chavin-cultuur. Tijdens de diverse reizen worden er iedere keer andere delen van dit magische land uitgelicht.

Een uitstapje naar Bolivia om Tiwanaku te bezoeken, heeft me nog verder terug in de tijd gebracht. Deze opgraving heeft een enorme indruk op mij achtergelaten, door de connectie met de heilige geometrie en het vermogen om tonnen wegende stenen te gebruiken voor deze tempelstad.