Programma

Hieronder lees je welke cursussen, reizen en andere activiteiten
praktijk Homeoart momenteel organiseert.

Heb je belangstelling voor een of meerdere activiteiten?
Vul dan het inschrijfformulier in.

Wil je onze nieuwsbrief per post toegestuurd krijgen?
Bezorg ons dan jouw naam en adresgegevens, via ons contactformulier.

Merkaba

 

Actueel cursusaanbod

Zondag 21 mei
van 10u00 tot 17u30
Dagcursus “666”
Prijs: € 100 inclusief lunch
Zondag 9 juli
van 10u00 tot 17u30
Dagcursus “Eet smakelijk”
Prijs: € 100 inclusief lunch
Donderdagavonden
(data in overleg)
van 19u30 tot ca. 21u30
Meditatiecursus (in Ubbergen)
Prijs: € 100 (voor de vijf avonden samen)

Locatie

De cursussen worden gegeven in ‘de Bibliotheek’ van ‘de Refter‘ op het adres Rijksstraatweg 37 in Ubbergen.

 

Actueel reisaanbod

Zuid-Duitsland

26–28 mei

Na vele jaren spirituele reizen te hebben georganiseerd en daarbij vooral ook veel tijd en energie gestoken te hebben in de logistieke voorbereiding zoals vervoer en accommodaties, is het tijd geworden dat mijn gezichtsveld zich gaat vernauwen tot de ware essentie van de spirituele opdracht en die maximaal tot voleinding zien te brengen.

Spirituele groepsreis

Om die reden zal ik sommige reizen individueel moeten maken zodat ik volledig mijn aandacht op de spirituele roeping kan focussen en daarin geen groepsdynamiek hoef te begeleiden.

Meer de rol van de kluizenaar, zeker passend bij mij als persoon met nummer 7 (Neptunus) als karmagetal.

Kluizenaar

Daarnaast zullen er activiteiten en reizen zijn, waarbij de gezamenlijke inspanning van de deelnemers gevraagd wordt om als collectief te bewerkstelligen hetgeen spirit van ons vraagt.

Tot deze categorie behoort de komende reis naar Zuid-Duitsland.

Niet voor niets in het Pinksterweekend. Dit feest staat symbool voor verbroedering, samenwerking, het ontvangen van de ‘Heilige Geest’ en de spirituele boodschap kunnen verstaan.

Natuurlijk zijn er belangrijke opdrachten gekoppeld aan dat bezoek. In de nieuwsbrief die ik eind 2022 schreef, maakte spirit al een verwijzing naar de loopgraven. Daarin relaterend aan de ‘walking dead’, de zombies.

Minotaurus

Dit thema kreeg een extra dimensie toen ik kort daarna een boek las van schrijver A. van de Heijden met de titel ‘De sandwich’. De volgende stukjes tekst komen daarin voor:

“Wat deden ze eigenlijk in elkaars leven, de mensen? De boel overhoop halen. In het wilde weg gangen graven, vaak tot instortens toe, en na verdwijnen een uitgewoond labyrint bij de ander achterlaten.”

En even verderop:

“Volstrekt willekeurig ons ingraven in andermans leven, dat is wat we doen. En dan die wormstekigheid met de mooiste namen bedenken. Vriendschap, Verliefdheid, Verkering, Verloving, Huwelijk, Samenwonen. Afspraak, feest, uit eten gaan. Geslachtsgemeenschap. (De coitus is een verhevigde metafoor voor dat uitspitten en uithollen waar we altijd mee bezig zijn.) Schitterende woorden om de chaos en de willekeur te bezweren.”

Niet voor niets speelt op het moment dat ik dit schrijf het liedje ‘Your love’ van ‘Il Volo’ op de achtergrond. Daarin de woorden: ‘from darkness to light’.

Waarschijnlijk bedoeld als metafoor voor het omzetten van (machts)wellust naar liefde.

Trouwens over labyrint gesproken. Ik kreeg een kerstbal met daarop het beroemde labyrint van Chartres geschilderd. De weg naar ‘verlichting’, naar ‘de graal’.

Als tegenhanger van het doolhof van de ‘Minotaurus’ waar A. van der Heijden over schrijft (uitgewoond labyrint).

Licht en donker

Dat is hetgeen we moeten gaan realiseren op deze reis. Niet verwonderlijk spelen hierin o.a. ‘de Joker’ en ‘Maria Magdalena’ een rol. Duidelijke relatie met de Egypte- en België-reizen van 2022. Er is chronologie.

Praktisch gezien gaat deze reis er als volgt uit zien:

Je zorgt zelf voor autovervoer en accommodatie. Natuurlijk kan je dat onderling regelen met andere deelnemers als je dat prettig vindt.

Op vrijdagmorgen spreken we dan in de ochtend af om samen te komen en overdag bezoeken we dan de plaatsen die spirit aangeeft en doen we het energetisch werk.

Voor het avondeten gaat ieder weer de eigen weg.

Zo ook op zaterdag en zondag.

Het advies is om een accommodatie te boeken in de buurt van de stad Pirmasens.

Spirituele reis naar Duitsland

Data: vrijdag 26 t/m zondag 28 mei

Kosten: 225 euro

Reis op basis van eigen vervoer, accommodatie en maaltijden.