Actueel reisaanbod

Maart 2022 Egypte: Zoektocht naar transmutatie
Mei 2022 België: Van bron tot cloaca
Najaar 2022 Afrika

 

 

Zoektocht naar transmutatie

11-24 maart 2022

TroonTransmutatie is het omzetten van iets in iets anders, meer in het bijzonder het omzetten van het ene chemische element in het andere.

De term heeft oorspronkelijk betrekking op de alchemie. Dat brengt ons bij de grondlegger van de alchemie: Hermes Trismegistus.

Ook wel bekend onder de naam Mercurius bij de oude Romeinen en onder de naam Toth als Godheid in de faraonische tijd in Egypte.

Volgens de ‘smaragden tafels’, de ‘emerald tablets’ van Toth was hij een mens die in de tijd van Atlantis zijn inwijding kreeg in de grote mysteriën. De Hermetische geheimen, waardoor hij los kwam van het rad van karma.

Het zal je niet verbazen dat Carl Gustav Jung hierdoor gefascineerd was vanuit zijn zoektocht naar de transpersoonlijke mens.

Zoektocht

Die wijsheden worden bewaard in de door de bekende ziener Edgar Cayce genoemde ‘Hall of records’ onder de Sfinx in Egypte. Die onderaardse wereld staat bekend als ‘de hallen van Amenti’ of als ‘Agarhta’.

Moeten we ons dan een ruimte met oude papyrussen voorstellen? Nee, zo simpel ligt het niet.

Journey

De informatie is op een heel andere manier versleuteld. Opgeslagen als energie. Alleen toegankelijk voor degenen die bewust genoeg zijn om deze energie te dragen.

Een betere omschrijving is: hersengolven. Vergelijkbaar met een kernreactie, hetgeen ook een transmutatie is. Daarom vinden we deze term niet alleen in de alchemie, maar ook in de kernfysica terug.

Reis naar Egypte

Een vreemde inleiding, maar toch is dit de essentie van de geplande reis naar Egypte in maart.

Besef dus dat Egypte heel wat meer behelst dan een lange dynastieke geschiedenis, waarvan we prachtige overblijfselen zullen gaan zien. En dat niet alleen! Ook zullen gaan ervaren.

HersengolvenErvaar het Oude Egypte

Naast de formidabele architectuur, de verfijnde kunst en de boeiende spirituele lading zal deze reis gebaseerd zijn op magie. Wat je daarvan moet denken is niet onder woorden te brengen aangezien dit alleen ter plaatse te beleven is.

Indien je eerder vanuit mijn praktijk mee bent gereisd naar Egypte, dan begrijp je enigszins waarover het gaat. Niettemin praten we dan over een aantal jaar geleden en inmiddels is er veel veranderd. Niet alleen op aarde doch zeker ook in het energieveld.

Polariteit

Voorzichtigheid blijft altijd geboden wegens de aloude polariteit en helaas ook dualiteit die magie in zich draagt. Gedurende de reis zal daar absoluut aandacht naar toe gaan en wordt van iedereen verwacht nauwlettend de aanwijzingen te volgen met elkaar in verbinding te blijven.

Spiritueel EgypteIndien je op zoek bent naar een andere manier van reizen, waarbij je deelgenoot bent van krachtige energetische processen en niet de toeristische narratief wil volgen, dan nodig ik je uit om in te schrijven.

Deze 14-daagse reis brengt ons via een intensief programma in de belangrijkste steden met een rijke historie. Cairo, Alexandrië, Aswan en Luxor bieden volop mogelijkheden om onze opdrachten uit te voeren.

We komen daardoor in aanraking met een diversiteit aan energieën, die toch allemaal weer met elkaar verbonden zijn. Iedere schakel heeft een ultiem doel. Ter plaatse zal dat duidelijk worden.

We reizen per vliegtuig en bus. Overnachten in goede hotels en krijgen support van lokale mensen, die met reden op ons pad gezet worden. Enkelen van hen ken ik al jaren. Zij dragen de energtische sleutels zodat de juiste frequenties zich voor ons kunnen openen.

Spirituele ervaring in Egypte

*** Praktische informatie ***

Data: 11 t/m 24 maart

Inbegrepen: Vluchten Amsterdam – Cairo v.v., vlucht Cairo – Aswan, vlucht Luxor – Cairo. Busreis Cairo – Alexandrië v.v., vervoer per bus tijdens de excursies. Overnachtingen in goede hotels op basis van indeling, meestal LO. Niet inbegrepen: Overige maaltijden, entreegelden, visumkosten, fooien.

Kosten: € 1750

Deze reis is op aanvraag, afhankelijk van beschikbaarheid. Je krijgt een gedetailleerde omschrijving na potentiële aanmelding waarmee je akkoord dient te gaan en vervolgens z.s.m. uitsluitsel.

 

 

Van bron tot cloaca

11-15 mei 2022

Aankondiging van een 5-daagse reis naar België.

Ja, van bronnen was je wel op de hoogte. Iedereen kent wel het bekende merk Spa. Maar wat heeft cloaca daar nu weer mee te maken? In de spirituele connectie alles!

BronDit zal je gedurende de reis wel duidelijk worden.

Niet alleen kennen we cloaca als een anatomisch deel van bepaalde dieren. Iedereen die Rome bezocht heeft, weet dat we daar de cloaca maxima kunnen vinden.

De uitgang van dit riool in de Tiber is nog steeds een toeristische attractie. Reeds in 616 v. Chr. werd begonnen met de bouw van dit staaltje engineering. Het doel was om het water van de badhuizen, huishoudens en fonteinen af te voeren.

Niet voor niets wordt er een verbinding met de Romeinen gelegd. De oudste stad van België, Tongeren, is door hen gesticht. Nog steeds vinden we er de overblijfselen van de aanwezigheid van de Romeinen.

LandschapO.a. heeft er een groot tempelcomplex gestaan, een aquaduct, stadswal, forum en zijn er tumuli te vinden. Nu zullen dat zeer interessante bezienswaardigheden zijn, maar we moeten ons richten op de spirituele opdracht.

Er is een beeldje van Mercurius gevonden. Een bronzen beeldje met 3 falli. Dan wordt het interessant! Onlangs heeft spirit gesproken over de zgn. Mercurius-fontein. Een alchemistisch principe, dat 3 smaken van de tong vertegenwoordigt:

– Zoet / Maagdenmelk
– Zuur / Bronazijn
– Bitter / Levenswater (life is bitter)

Vergeet echter niet dat Mercurius een Griekse en een Egyptische synoniem heeft. Hermes en Toth. Allen worden geassocieerd met wijsheid, mysteriën en alchemie.

Bekend is het emerald (smaragd) tablet van Hermes Trismegistus. Niet zo moeilijk om dat door te trekken naar water aangezien de steen aquamarijn nagenoeg dezelfde chemische samenstelling heeft en tot dezelfde groep behoort.

Er is een directe verbinding met het Giza-plateau in Egypte dat van oudsher een krachtcentrale was.

Nu komt er een linkje met hergeen er in de nieuwsbrief aangeduid is. Het ontwaken van de Sfinx in het Chinese jaar van de tijger.

Een paar maanden geleden kwam in een visioen een bericht over België in relatie tot een tong. Op dat moment totaal geen idee dat het zou leiden tot de stad Tongeren. Echter wist ik 100% zeker dat er een relatie met Mercurius / Hermes / Toth was.

Hoorn & BronNu vallen de puzzelstukjes op z’n plaats.

Zeker gezien het feit dat er in het museum in Tongeren niet alleen het Mercurius beeldje te vinden is, maar ook een dodecaëder. Als Platonische geometrische vorm staat die symbool voor de vierde dimensie. Plato zelf associeerde de vorm met het element ether.

Stap voor stap bouwen de aanwijzingen zich op.

We moeten zeker de Pliniusbron bezoeken, maar ook de Pumpkeskal. Dat is een kunstwerk van waterput met 3 bronzen vrouwelijke figuren. Ligt hier een relatie naar de genoemde bronzen Mercurius…???

MagieSpirit zal ons nog naar diverse andere bronnen in België leiden. Soms ook in de natuur.

Toch ook een kanttekening. In 1946 leidde experimenteren met een plutonium bol genaamd ’the demon core’ tot fatale gevolgen. Het is een verwijzing naar hetgeen er in de cloaca zich voor kan doen indien er niet met precicie gewerkt wordt.

In 1946 ging het mis met een schroevendraaier, dus opletten dat ‘we don’t screw it up’!

Natuurlijk is ons energiewerk anders, maar vergis je niet in de krachten waar we ons mee zullen verbinden. We worden vanzelf geleid naar de ervaringen en zullen doen wat er van ons verwacht wordt.

*** Praktische informatie ***

Data: 11 t/m 15 mei

Inbegrepen: Verblijf in een rustig gelegen vakantiehuis in de Ardennen nabij Rochefort op basis van indeling op meerpersoonskamers. Spiritueel programma.

Niet inbegrepen: Vervoer (advies om samen te reizen), maaltijden (we koken in het huis). Eventuele entreegelden.

Kosten: € 345

Aanmelden via het inschrijfformulier.

 

 

Afrika

Najaar 2022

GorillaDonker Afrika: het daagt in het Oosten

Wanneer we praten over de wildstand in de wereld, lopen de tranen je over de wangen.

Als goed voorbeeld hoe desastreus het wildbestand is, hierbij de cijfers van 2008 in Zimbabwe.

Door droogte, voedselgebrek en vooral stropers is de wildstand daar in de reservaten met 90% afgenomen, buiten de reservaten is zeker 60% van de wilde dieren gedood.

Gelukkig is het tij enigszins gekeerd en is er meer bewustzijn.

ZebraHwange National Park is het meest bekende park met o.a. grote kudden olifanten en grote grazers.

Niettemin gaat de strijd tegen de stroperij onverminderd door.

De overheid heeft een speciaal team ingezet; de zgn. ‘Brave Ones’. Deze eenheid bestaat volledig uit vrouwen. Een prachtig initiatief!

Spiritueel zijn dieren ontzettend belangrijk.

Ze vertegenwoordigen niet alleen bio-diversiteit maar vertegenwoordigen vanuit sjamanistisch oogpunt de lower world. Ze zijn derhalve super-belangrijk voor het kosmisch evenwicht.

DroogteAls een moderne ark van Noach zijn we energetisch op weg naar een andere dimensie.

Zaak is om bewust te zijn van het belang van de balans tussen de menselijke frequentie en die van het dierenrijk.

Kijk maar naar het scheppingsverhaal. De mens was deel van het paradijs, naast andere levensvormen.

Natuurlijk is dit volledig ontwricht door de extreme overbevolking. We hebben van de aarde letterlijk een olifanten-kerkhof gemaakt.

Totem-dierenSpiritueel geldt dat we niet alleen de balans tussen yin – yang moeten bereiken om de shift door te maken, doch ook de balans met de fauna moeten herstellen.

Kijk maar eens hoe die energie ons in alle grote spirituele processen bijstaat.

De leeuw (Aslan) en de tijger (Kaplan) zijn bekende spelers in de shapeshifter-tarot. Ze symboliseren sterke geallieerde krachten.

Vergeet echter ook niet de Totem-dieren. Buddies van ongekend belang.

OlifantDeze bijzondere reis voert ons naar de leefgebieden van onze kosmische medereizigers.

Spirit zal daar zeker een bedoeling mee hebben!

Wellicht alleen al omdat we in Zimbabwe de prachtige Victoria Falls zullen bezoeken.

Deze fantastische watervallen symboliseren de kaart ‘King of Cups’ uit de tarot. Deze kaart verhaalt over de overgang van het ‘Vissen’- naar het ‘Aquarius’-tijdperk.

*** Praktische informatie ***
Data: Najaar 2022
Kosten: Nader te bepalen, hogere prijsklasse
Inbegrepen: Internationale en binnenlandse vluchten. Verblijf in goede accommodaties. Lokaal transport. Bezoek aan nationale parken en aan de Victoria Falls
Exclusief: Maaltijden, entreegelden
Aanmelden: via het inschrijfformulier