Actueel reisaanbod

November 2021 Frankrijk: Remi Sans Famille
In de loop van 2022 Egypte: Gaze of the Sphinx
In de loop van 2022 Afrika

 

 

Remi Sans Famille

7-11 november 2021

Op reisDe Duitse dichter Matthias Claudius schreef: “Wie verre reizen doet, kan veel verhalen.”

Spirit houdt ervan om synchroniciteit als middel te gebruiken om aan te geven dat het spiritueel pad op de juiste manier bewandeld wordt.

Een documentaire over Angkor Wat in Cambodja.

Eén van de meest fascinerende plaatsen ter wereld, waarbij andere beroemde architectonische hoogstandjes in het niet vervallen, bracht het juiste spoor.

DroomsymboliekIk bezocht het tempelcomplex meerdere malen. Hoewel gedateerd in de 12e eeuw en later, is het technisch onmogelijk om dit immens tempelcomplex (de Angkor Wat zelf is slechts één van de meer dan 1000 tempels die totaal het complex vormen) binnen de tijd te bouwen die de archeologen aangeven.

Volgens de 13de-eeuwse Chinese reiziger Zhou Daguan, geloofden sommigen dat de tempel in één nacht gebouwd werd door een goddelijke architect.

De waarheid ligt waarschijnlijk in een veel vroegere stichting. Zeker gezien de ongeëvenaarde precisie waarmee de bouwwerken opgericht zijn, stenen die naadloos op elkaar aansluiten en vooral de overweldigende decoraties.

Nee, net als geldt voor Machu Picchu is er geen passende verklaring.

Kathedralen

De documentaire voice-over gaf als superlatief dat indien je alle monumenten van Parijs en daarbij de kathedralen van Chartres en Reims voegt, je nog ver van de grandeur van de Angkor Wat bent. Dan heeft hij het nog maar over één tempel.

Toch was Reims het woord dat een spirituele snaar deed trillen. Parijs en Chartres heb ik reeds meerdere malen bezocht. Reims echter nimmer.

Engel

Hoe past die plaats dan weer in het grote plan? Welke connectie wil spirit maken?

Aanwijzing 1: Reims is vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners van de steek, de Remi. Daarnaast is het de stad van Saint Remi: de bisschop die koning Clovis doopte.

Hier komen een aantal zaken samen. Jozef was een directe afstammeling van koning David. Johannes de Doper was een neef van Jezus. Deze laatste verbond Jezus via de doop met het Christus bewustzijn.

Derhalve wordt via de doop aan de drie-eenheid vader-moeder-kind (2-dimensionaal) een andere dimensie toegevoegd, namelijk die van vader-zoon-heilige geest.

Zo wordt een 3-dimensionale tetraëder gevormd. Heilige geometrie.

Tijd

Remi kennen we echter ook uit het beroemde boek ‘Alleen op de wereld‘ (Remi sans famille).

Vinden we hierin hetzelfde concept? De 2-dimensionale driehoek bestaat uit vader Acquin, moeder Mrs. Milligan en zieke zoon Arthur.

Wie creëert echter de tetraëder? Remi natuurlijk. Broer van Arthur.

Trek je deze metaforen door, dan is het niet moeilijk om te begrijpen dat met de zieke Arthur de visserkoning Anfortas uit de legende van graalridder Parsifal (c.q. Remi) bedoeld wordt. Niet voor niets blijkt Vitalis een beroemd operazanger. Refererend naar de opera Parsifal van Wagner.

In de Tarot staat de ziekte van Anfortas (c.q. Jezus/ c.q. Arthur) voor de overgang van het astrologische Vissen-tijdperk naar Aquarius. De huidige tijd dus!

Maar blijkbaar zijn er kinken in de kabel. Om die reden zullen we o.a. naar Reims reizen.

Aanwijzing 2: Het tempelcomplex van Angkor Wat is de aardse afspiegeling van de sterrenbeelden ‘Draak’ en ‘Zwaan’, terwijl de Franse kathedralen het sterrenbeeld ‘Maagd’ vertegenwoordigen.

Indien we de metaforen doortrekken is Mrs. Milligan de maagd Maria. Haar woonboot heeft dan ook niet voor niets de naam ‘Le Cygne’ (de zwaan). Uiteindelijk vaart ze naar Zwitserland. Beroemd om de Emmentaler gatenkaas. Voor cliënten die mijn workshops volgen een duidelijk symbool.

Voeg daaraan (bisschop) Remi toe, de sleuteldrager, degene die verre reizen doet, de loper uit het schaakspel. Dan zijn de gaten in de kaas niets anders dan sleutelgaten.

Lijkt allemaal wellicht abracadabra. Inderdaad is het puur magie.

Beter gezegd: ALCHEMIE.

Echter zeker begrijpelijk voor degenen die het grote plan onderkennen.

Dimensies

Aanwijzing 3: In deze context komen we niet om Shakespeare’s werk heen.

‘What’s in the name’ is een zinnetje uit ‘Romeo and Juliet’. In de eerste zin van deze tekst noem ik Matthias Claudius.

Ook in het verhaal van Remi vinden we weer een verwijzing. Mattia wordt namelijk zijn beste vriend. Aan het eind van het verhaal noemt hij zelfs zijn eigen zoon ook zo. Deze speelt viool en Remi speelt de harp. Zonder meer te herleiden naar het verhaal van Jonathan en David uit de Bijbel.

Claudius is in ‘Hamlet’ de koning van Denemarken, de oom van prins Hamlet. Getrouwd met de moeder van Hamlet, nadat hij zijn broer vergiftigd heeft. Ook hier weer een op liefde gebaseerde vriendschap. Ditmaal tussen Hamlet en Horatio. Al met al voldoende stof om door te werken op deze reis.

*** Praktische informatie ***
  • Reis op basis van eigen vervoer (of in onderling overleg samen met medereizigers)
  • Verblijf in een accommodatie met keuken (zelf koken) in N-Frankrijk nabij de grens met België
  • Dagelijks excursies en spiritueel werk
  • Data: zondag 07 t/m donderdag 11 november
  • Kosten: €345
  • Aanmelden via het inschrijfformulier

 

 

Gaze of the Sphinx

In de loop van 2022

Naar aanleiding van de sculptuur ‘De Mysterieuze Sfinx‘ (1897) van Charles van der Stappen in het KMKG in Brussel, afgebeeld in de nieuwsbrief, geeft spirit de opdracht om wederom naar Egypte te reizen.

Natuurlijk zijn we afhankelijk van reisadviezen, maar niettemin hierbij de energetische aspecten van deze reis. Afhankelijk van de ontwikkelingen staat de reis in 2022 op de rol.

Egypte

Zoals de titel en de beeldende kunst al aangeven, valt er veel te ontdekken. Mysteries kunnen ontrafeld worden!

Indien we achter de starende ogen van de Sfinx kunnen kijken en doorgronden wat zich afspeelt in het brein van deze stille getuige en wachter van tijd, kunnen we met dit creatuur shapeshiften.

Besef dat starende ogen verliefd zijn.

Starende ogen

Het beeld kent vele gezichten. Dit komt al tot uiting in de verschillende benamingen door de tijd heen. Sfinx is waarschijnlijk afgeleid uit het Grieks. Het stelt een mythologisch wezen voor. Dierenlijf met vrouwengezicht.

In het Arabisch (de taal van het moderne Egypte) is de huidige aanduiding Abu al-Hawl (de angstaanjagende).

Koptische Christenen in de 4e eeuw noemden het Bel-hit (de wachter / beschermer).

In de faraonische tijd gaf men spiritueler namen, zoals Horemakhet (Horus van de horizon).

Gezicht

We zullen nimmer weten wat de originele titel geweest is. Misschien nog wel het beste te omschrijven aan de hand van de cultus van de Sfinx na de regering van Thoetmosis IV, die in een droom van de Sfinx te horen kreeg dat hij farao zou worden.

Hij richtte de zgn. ‘Droomstele’ op tussen de poten van de Sfinx. Daarop o.a. de volgende tekst:

Kijk naar mij, mijn zoon Thoetmosis! Ik ben je vader Horus-m-achet-Re-Atoem, hij die voor het koninkrijk op aarde zijn leven gaf!
…ik weet dat je mijn zoon en mijn beschermer bent.

Hierin zien we zelfs het Christelijke concept van God, de vader en zijn zoon Jezus. Echter lijken vader en zoon één en dezelfde. Stof tot filosoferen! Thoetmosis (betekenis: geboren uit Thoth) leefde namelijk zo’n 1400 jaar voor Chr.

Toch is een duidelijke kanttekening. Juist in de huidige tijd van complot-theorieën is het volgende interessant: farao Thoetmosis IV was mogelijk niet de eerste, maar de tweede zoon van zijn voorganger Amenhotep II.

Historici vermoeden dat Thoetmosis IV zijn oudere broer vermoordde om zelf de macht over Egypte in handen te krijgen. De droomstele gebruikte hij volgens de theorie om zijn koningschap tegenover het volk te rechtvaardigen.

Saillant detail is dat een kopie van de Stele in een museum in de VS (San Jose in Silicon valley) te zien is. Let daarbij op de naam van het museum… Rosicrucian Egyptian Museum.

De puzzelstukjes dienen zich aan. Het boek ‘De Slinger van Foucault’ lijkt onverwacht ook hier een verlengstuk van. De symbolische dolkstoot in de rug (ofwel door het wandtapijt).

Overigens is de kaart ‘Dreamtime’ in de Shapeshifter Tarot een symbool voor kwantum fysica. Verwijzing naar de huidige transformatie van 3D naar 5D.

Tijd dus om het ware gezicht van de Sfinx te gaan ontdekken.

Volgens de volgelingen van de cultus was de Sfinx namelijk een levende Godheid die het vermogen had om invloed uit te oefenen op de toekomst. Aangezien tijd relatief is zou dat zomaar nog steeds kunnen gelden!

Oog

Natuurlijk heeft Egypte heel wat meer te bieden dan alleen de Sfinx. Naast Cairo staat Luxor beslist op het programma. Je raakt daar nimmer uitgekeken.

Gebruik je (Horus) o(o)g(en) om alles in je op te nemen.

Via het inschrijfformulier kun je alvast interesse tonen voor deze reis.

 

 

Afrika

In de loop van 2022

GorillaDonker Afrika: het daagt in het Oosten

Wanneer we praten over de wildstand in de wereld, lopen de tranen je over de wangen.

Als goed voorbeeld hoe desastreus het wildbestand is, hierbij de cijfers van 2008 in Zimbabwe.

Door droogte, voedselgebrek en vooral stropers is de wildstand daar in de reservaten met 90% afgenomen, buiten de reservaten is zeker 60% van de wilde dieren gedood.

Gelukkig is het tij enigszins gekeerd en is er meer bewustzijn.

ZebraHwange National Park is het meest bekende park met o.a. grote kudden olifanten en grote grazers.

Niettemin gaat de strijd tegen de stroperij onverminderd door.

De overheid heeft een speciaal team ingezet; de zgn. ‘Brave Ones’. Deze eenheid bestaat volledig uit vrouwen. Een prachtig initiatief!

Spiritueel zijn dieren ontzettend belangrijk.

Ze vertegenwoordigen niet alleen bio-diversiteit maar vertegenwoordigen vanuit sjamanistisch oogpunt de lower world. Ze zijn derhalve super-belangrijk voor het kosmisch evenwicht.

DroogteAls een moderne ark van Noach zijn we energetisch op weg naar een andere dimensie.

Zaak is om bewust te zijn van het belang van de balans tussen de menselijke frequentie en die van het dierenrijk.

Kijk maar naar het scheppingsverhaal. De mens was deel van het paradijs, naast andere levensvormen.

Natuurlijk is dit volledig ontwricht door de extreme overbevolking. We hebben van de aarde letterlijk een olifanten-kerkhof gemaakt.

Totem-dierenSpiritueel geldt dat we niet alleen de balans tussen yin – yang moeten bereiken om de shift door te maken, doch ook de balans met de fauna moeten herstellen.

Kijk maar eens hoe die energie ons in alle grote spirituele processen bijstaat.

De leeuw (Aslan) en de tijger (Kaplan) zijn bekende spelers in de shapeshifter-tarot. Ze symboliseren sterke geallieerde krachten.

Vergeet echter ook niet de Totem-dieren. Buddies van ongekend belang.

OlifantDeze bijzondere reis voert ons naar de leefgebieden van onze kosmische medereizigers.

Spirit zal daar zeker een bedoeling mee hebben!

Wellicht alleen al omdat we in Zimbabwe de prachtige Victoria Falls zullen bezoeken.

Deze fantastische watervallen symboliseren de kaart ‘King of Cups’ uit de tarot. Deze kaart verhaalt over de overgang van het ‘Vissen’- naar het ‘Aquarius’-tijdperk.

*** Praktische informatie ***
Data: In de loop van 2022
Kosten: Nader te bepalen, hogere prijsklasse
Inbegrepen: Internationale en binnenlandse vluchten. Verblijf in goede accommodaties. Lokaal transport. Bezoek aan nationale parken en aan de Victoria Falls
Exclusief: Maaltijden, entreegelden
Aanmelden: via het inschrijfformulier