Arthur van Steen

Ik ben als Arthur Cornelis Jacobus Maria van Steen geboren op 5 mei 1960 in Rotterdam.

Numerologisch betekent het dat ik geboren ben met karmagetal 7, wat inhoudt dat mijn leven in het teken van de planeet Neptunus staat. Aangezien vanuit astrologisch oogpunt hierbij het spirituele pad erg belangrijk is, gaf mij dit al in de jeugdjaren een ideale mogelijkheid tot ontwikkeling van kosmisch bewustzijn.

Neptunus staat tevens voor “de weg van de kluizenaar”, waardoor ik een selfmade man ben en ook in het heden kies voor de weg van de individualist en de explorer. Dit laatste komt zowel tot uiting in de vele reizen naar spiritueel intrigerende plaatsen die als een rode draad door mijn leven lopen, als in de continue zoektocht naar spirituele verdieping door meditatie en observatie.

Na de lagere school volgde ik de HAVO en vervolgens behaalde ik het diploma Botanisch Analist HBO-A aan de Hogere Laboratoriumschool in Delft. Reeds in deze periode van mijn leven werd ik regelmatig geconfronteerd met contacten met gene zijde. Door aansluiting bij een meditatievereniging ontdekte ik de vele kanten van spiritualiteit. Het was een herkenning en een thuiskomst!

Na de laboratoriumschool heb ik op diverse scholen gewerkt als onderwijsassistent. Maar door de dogmatische en hiërarchische structuur in het onderwijs besloot ik om een andere opleiding te gaan volgen. Ik ging een parttime opleiding klassieke homeopathie volgen. Naast deze studie gebruikte ik een groot deel van mijn vrije tijd voor zelfstudie. Mijn docent refereerde regelmatig aan de holistische benadering en de psychosomatiek. Hierdoor haalde hij de homeopathie uit het klinische circuit en sloeg hij een brug naar energetisch denken. Het plaatsen in een bredere context geeft een duidelijke meerwaarde aan de toepassing van homeopathie tegenover reguliere geneeswijzen.

Vooral de boeken van de grondleggers van de klassieke homeopathie zoals Hahnemann en Kent, en meer recente auteurs zoals Vithoulkas, intrigeerden mij. Niet het symptoom, maar de totale mens wordt door deze autoriteiten op het gebied van de klassieke homeopathie als uitgangspunt genomen. Na enige jaren studie startte ik een praktijk voor klassieke homeopathie en magnetiseren. Ik deed vooral praktijkervaring en mensenkennis op door dagelijks cliënten te behandelen. Opvallend was de progressie van de cliënten door het verwijderen van miasma’s met behulp van de klassieke homeopathie, nog steeds een belangrijke basis.

Gaandeweg werd er steeds meer spiritualiteit in de praktijk geïntegreerd. Via deze weg kon ik me een breder en vollediger beeld van de cliënt vormen, om de therapie goed op het individu af te stemmen. Ook het aantal therapievormen is door de jaren heen sterk uitgebreid. Daarom is “holistisch therapeut” een beter dekkende benaming van mijn beroep.

Als essentieel onderdeel van mijn praktijk verzorg ik diverse cursussen op het gebied van spiritualiteit en organiseer ik reizen naar energetisch interessante landen, voor mensen die meer verdieping zoeken en actief willen werken aan hun persoonlijke groei en zelfrealisatie. Ook voor mijzelf is spiritualiteit na al die jaren nog steeds een grote uitdaging. Het is bijzonder om door gene zijde geleid te worden op het levenspad en als intermediair te mogen fungeren, om de medemens te ondersteunen in het proces van bewustwording en genezing.

Link met Arthur van Steen op LinkedIn