Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

A.D.H.V.

Een afkorting als titel van een cursusdag? Jazeker! Spirit is vaak heel lang van stof, maar kan beslist ook heel praktisch ingesteld zijn en ergens geen woorden aan vuil maken. Laat staan, vuile handen…

HandVoor de zuiveren van geest, de onnozelen en de spirituele zoekers worden echter wel degelijk de handen uit de mouwen gestoken!

‘Aan de hand van’ is een verwijzing naar een aantal liedjes uit het verleden. Zang is een fantastische uiting van kunst en juist die creatieve energie wordt door spirit op handen gedragen. Zelf gebruikt spirit namelijk volop kunst als lesstof, helende energie of uitdaging.

Denk hierbij aan de volgende tekst van Ciska Peters:

Geef mij je hand want je moet met me meegaan
Achter de horizon zie ik het licht
Die lange weg is kort als het straks morgen wordt
Dan heeft de toekomst een ander gezicht

Helende energieEen helpende hand kunnen we vaak allemaal wel eens gebruiken. Ter verlichting van de werkzaamheden of om ons de weg te wijzen. Vergeet ook niet de hand op de schouder en soms is het fijn ergens de hand op te kunnen leggen. Al moet je ook weleens de hand in eigen boezem steken.

Vergeet echter niet dat er vele reikende handen zijn vanuit de onzichtbare werelden. Veelal zijn we daarvoor blind. Misschien omdat we verleerd zijn om te vertrouwen op iets wat niet tastbaar is.

Artificial IntelligenceWe geven ons lot liever in handen van artificial intelligence. Niet heel verstandig aangezien die ontstaan is uit de beperkte gedachtenwereld van de mens. Daardoor nimmer slimmer kan zijn en gebaseerd is op de ratio, algoritmen en beperking van jouw zelfrealisatie.

Deze cursusdag helpt de connectie te versterken of te herstellen met de alom aanwezige vormen van energie.

We hebben die namelijk hard nodig nu de tijd aangebroken is dat we ondanks alle kennis en techniek tegen grenzen aan gaan lopen. Zelfs tegen de grens van ons heelal. Tijd en ruimte worden letterlijk onze beperking.

Hand in handHopelijk kan ik je op deze manier een handreiking doen en je de weg wijzen in dit doolhof dat we leven noemen maar niets anders is dan een labyrint.

Stop met alles onder controle willen houden en geef je vertrouwen aan het kosmische plan. Daar maak je zelf ook deel van uit!

T/M

BoekJe zal je afvragen wat de betekenis van deze cursusdag zal zijn. Normaal staat t/m toch voor tot en met?

Inderdaad, dat is helemaal juist! Het is een eind en afronding. Derhalve is dat gegeven ook geïntegreerd.

‘Tot en met’ staat hier namelijk voor de Egyptische Goden Toth en Maät.

In de Egyptische mythologie wordt de geest van de overledene door de jakhalsgod Anubis voorgeleid aan oppergod Osiris.

VerdoemdDaarbij wordt het hart gewogen t.o.v. de veer van Maät. De veer van waarheid en zuiverheid. Indien het hart zwaarder is dan de veer, wordt het gevoerd aan het beest en is de overledene verdoemd.

Dit hele proces wordt door de ibisgod Toth genotuleerd. Hij is de schriftgeleerde.

Wanneer iemand bewust en transparant genoeg is, krijgt die persoon toegang tot de kennis en wijsheid van Toth. In de Griekse mythologie is zijn naam Hermes Trismegistus. Bij de Romeinen Mercurius.

Voel je geroepen om de hermetische geheimen te komen ontdekken.

DoodHet hermetisme wordt als volgt omschreven: ingewijde kennis openbaren over mystiek, kosmologie, magie, astrologie en alchemie.

In de hermetische levensbeschouwing staat het verwerven van gnosis centraal, goddelijke kennis van de God, de kosmos en de mens, die moet resulteren in verlichting en verlossing.

OpenbaringJuist deze informatie is van belang omdat niet alleen de Egyptische mythologie het verschijnsel wedergeboorte kent, maar er een directe verbinding ligt met het Christelijke ‘laatste oordeel’.

Lezen we het boek ‘Openbaringen van Johannes’ of het boek ‘Daniël’, dan wordt ons snel duidelijk waar we momenteel mee geconfronteerd worden.

Indien je inzicht hebt in het grotere plan, weet je wat er van jou verwacht wordt.

Meditatiecursus

Al heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

MeditatiecursusContact met onderbewuste

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

Bij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

MeditatieHet versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

De symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.

Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Oneness via meditatieVerbinding door meditatie
Vervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.