Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

The TRUTH Behind the Arras

OogHet is mei 2021. Wegens corona is reizen niet mogelijk en de meeste interessante plaatsen zijn gesloten.

Beetje saai aangezien daardoor de energie stagneert.

Ik vraag aan spirit om een aanwijzing om de stroming weer op gang te brengen. Als antwoord komt: ‘Egypte’.

Tja, natuurlijk ga ik daar graag heen. Super spiritueel. Fijne mensen. Voelt als thuis.

Echter gaat dat niet lukken nu wegens reisbeperkingen. Ik begrijp echter de aanwijzing: zoek een plek met Egyptische energie.

Kaart en kompasIk kom uit op een museum in Brussel met een redelijke collectie Egyptische artefacten. Gelukkig is het onlangs weer geopend en ik boek een tijdslot voor de volgende dag.

Blij verrast tref ik een standbeeld van een van mijn favoriete Egyptische Godinnen.

De krachtige leeuwin Sekhmet.

Zij geeft mij de instructies. Dit bezoek wordt het begin van een fascinerende zoektocht naar het grote kosmisch plan, hermetische mysteries en gecodeerde boodschappen.

SymboliekDe Egyptische afdeling is namelijk slechts het startpunt. Urenlang dwaal ik door het museum en absorbeer alle symbolen. Van Jugendstil-beelden tot stijlkamers en uurwerken.

Van archeologie tot Vlaamse wandtapijten (in het Engels: arras).

Van de laatste trekt één in het bijzonder mijn aandacht. Een wandtapijt uit ca. 1580.

De voorstelling laat o.a. een eenhoorn zien, die aangevallen wordt door een soort griffioen die als het ware door de achterkant van het wandtapijt heen komt.

Als een dolkstoot in de rug.

ShakespeareOpvallend genoeg was ik in de weken voorafgaand juist geïntrigeerd door een aantal documentaires over de symboliek in de werken van William Shakespeare. Een tijdgenoot van dit wandtapijt.

Niet zo moeilijk om dan de link te leggen naar de scène waarin Polonius die een gesprek tussen Gertrude en Hamlet afluistert, wordt neergestoken door de laatste.

Echter blijft het hier niet bij!
Spirit heeft heel wat meer in petto.

HieronymusEr worden verwijzingen gegeven naar het ‘Noorderkruis’ (het sterrenbeeld Cygnus, zwaan), vrijmetselaars, tempeliers, alchemisten en filosofen.

Van daaruit liggen er weer verbindingen met het boek ‘Openbaringen’ van Johannes, werk van Jeroen Bosch en de opera ‘Parsifal’ van Wagner.

Je zou denken dat de geschiedenis en zo ook de huidige tijd zich ontwikkelt n.a.v. keuzes die de mensheid maakt. Dat is maar ten dele waar!

GraalEr is beslist een groter plan.
Gebaseerd op mystieke kennis en wijsheid.

Doorgegeven van generatie op generatie via de universele taal van symboliek, zodat de essentie nimmer verloren gaat door de Babylonische spraakverwarring.

Spreekt dit gegeven jou aan?

Word dan deelgenoot van deze geheimtaal en word bewust wat de ware schat is, die verborgen is op een klein eiland waar al eeuwen naar gezocht wordt.

Een schat die jouw verbeeldingsvermogen zal overtreffen!

Secret ALCHEMY of Love

Het verhaal ontvouwt zich stap voor stap.

BoekHalf juni 2021 staat er een cursusdag gepland. Zoals gebruikelijk geeft spirit aan hoe de dag ingevuld moet worden en duidt op een ondergrondse ruimte waarin een belangrijke aanwijzing te vinden zou zijn.

Enig intunen op de energie leidde naar de St. Stevenskerk in het centrum van Nijmegen.

Ik was er nimmer geweest en vroeg me af of er wel een crypte zou zijn. Wegens corona was er geen toegang mogelijk, doch op verzoek kon volgens een bordje de crypte bezocht worden met een toezichthouder in de kerk.

Gelukkig lukte het om die opdracht van spirit te volbrengen. De voorzienigheid laat nimmer verstek gaan!

De grafkelder is de laatste rustplaats van Catharina van Bourbon, die in 1469 gestorven is. Al snel werd duidelijk hoe de vrijmetselaars bot grafschennis hadden gepleegd.

Een Duitse generaal die in 1749 gouverneur werd van het kwartier Nijmegen en een vrijmetselaars-loge had opgericht, werd in 1759 op de plek van Catharine begraven.

AardeHaar overblijfselen werden in een klein kistje in de hoek gezet terwijl meneer pontificaal in vol ornaat met zwarte laarzen en metalen kuras in een grote kist midden in de grafkelder werd gelegd.

Terecht werd hij eruit gebonjourd bij restauratie-werkzaamheden na de Tweede Wereldoorlog, toen de tombe na bijna 200 jaar weer werd geopend.

Maar wat is nu het belang van deze Catharina?

Daarvoor moeten we naar de adelijke lijn. Haar oma was namelijk Maria van Berry. Dit was de dochter van Hertog Jan van Berry uit Parijs.

Nu zegt dat nog niet veel, maar het wordt interssant omdat er een directe link gelegd wordt naar een van de bekendste alchemisten uit de geschiedenis.

Alchemist

Namelijk Nicolas Flamel (1340 – 1418). Het is bewezen dat hij opdrachten kreeg van de Duc de Berry voor het vervaardigen van manuscripten.

Een andere opmerkelijke band tussen de hertog en Nicolas Flamel is dat beiden in dezelfde periode constructies lieten bouwen op het Cimetière des Innocents.

Zijn geschriften werden door Paracelsus (1494 – 1541), grondlegger van de basisprincipes van de homeopathie, gebruikt als studie-materiaal.

ParacelsusParacelsus werkte als arts, filosoof en theoloog die zich tevens bezighield met alchemie en astrologie.

Hier houdt het nog niet op.

Paracelsus is volgens bepaalde kringen een incarnatie van Saint Germain. Meester van de witte broederschap en Chohan van de 7e straal, behorend bij het Aquarius tijdperk.

Het zal geen toeval zijn dat ik mijn eigen intensieve spirituele ontwikkeling begon toen ik als jonge twintiger wekelijks ging mediteren bij een spirituele vereniging die volledig in het teken stond van dit concept.

Hierbij een overzicht van enkele andere incarnaties van Saint Germain:

  • Josef van Nazareth (rond begin jaartelling)
  • Sint Alban (300 n. Chr.) in het huidige St. Albans, Engeland
  • Merlijn (6e eeuw), adviseur van Koning Arthur
  • Christian Rozenkruis (ca. 1378 – 1484), grondlegger van de orde der Rozenkruisers
  • Francis Bacon (1561 – 1626), alchemist, filosoof en auteur (Shakespeare)
  • Graaf van Saint Germain (1696 – 1822) Eigenlijk Prins Leopold Georg. Noemde zich Sanctus Germanus. Andere namen: Comte Bellamare (Venetië), Chevalier Schoening (Pisa), Weldon (Leipzig), Rakoczy (Dresden).

Een aantal van deze karakters spelen een sleutelrol in het kosmisch plan dat ik al noemde in de beschrijving van de cursusdag The TRUTH Behind the Arras.

Indien je echt interesse hebt, raad ik zonder meer het boek ‘De slinger van Foucault‘ van Umberto Eco aan. Niet eenvoudig om te lezen, maar beslist een meesterwerk!

DimensiesDan begrijp je ook meer van hetgeen er momenteel aan duistere krachten zich meester maakt van onze samenleving.

Ook deze dag zullen we ons bezig houden met energieën in het teken van de huidige transformaties en het verhogen van de frequentie van 3D naar 5D.

Een alchemistisch proces.

Routekaart naar de 5e dimensie

Route naar de 5e dimensieMet regelmaat krijg ik de vraag of ik meer kan vertellen over hetgeen er kosmisch gezien gaande is.

In het besef dat hetgeen er op aarde plaats vindt, een afspiegeling is van een duidelijk omlijnd plan is die vraag met een volmondig ja te beantwoorden.

Het Masterplan kent echter vele verhaallijnen.

InsektoidsWe praten dan ook over een model waarin religieuze overtuigingen, mythen, legenden, archeologie, kunst en vele andere disciplines hand in hand gaan.

De gemeenschappelijke noemer is echter symboliek.

Als kind was ik al gefascineerd door het sprookje ‘Peter en de wolf’. Daarin vertegenwoordigen muziekinstrumenten de personages.

Ieder heeft een eigen trilling. Mens en dier. Op dit gegeven berust de kosmos. Alles is een frequentie.

Aan ons om die frequenties te vertalen naar een realiteit.

SprinkhaanIn de Egyptische mythologie gebeurde dit ook. Iedere God (lees: frequentie) werd gesymboliseerd door een bepaald dier. Zo kennen we bijvoorbeeld Horus, de valk; Sekhmet, de leeuwin; en Anubis, de jakhals.

Deze symbooltaal geeft ons het vermogen om een beeld te krijgen van hetgeen er op spiritueel gebied gebeurt.

Er is een proces gaande dat zijn weerga niet kent. We leven in een heel bijzondere tijd.

OlifantIndien we de grote veranderingen in deze tijd in de juiste context zien en herleiden naar hetgeen al sinds mensenheugenis voorspeld is, kunnen we een routekaart ontdekken die ons leidt naar een hogere dimensie.

Deze weg is reeds in vele geschriften en filosofieën genoemd. In het Hindoeïsme spreekt men over de yuga’s. De Maya volgden de heilige kalender, de Tzolkin. Het Christendom spreekt over de tweede komst van Jezus.

Kosmische SchildpadSpirit geeft mij in een complex samenvoegsel van o.a. spirituele ervaringen, bezoeken aan archeologische plekken, verwijzingen via dromen en zelfs gebruik makend van moderne media een inzicht in het proces.

Daarin spelen de kosmos, zwarte gaten en andere manifestatievormen van bewustzijn een grote rol.

Een interessant gegeven om eens met jullie te delen.

Doelstelling van deze voordracht is jullie bewust te maken van de grote transitie op een manier waarin er naast een stukje overdracht vanuit ervaringen een interactie met jullie vragen zal zijn.

Gedurende de voordracht zal ik regelmatig gebruik maken van de Tarot als communicatiemiddel met spirit en jullie tevens in contact brengen met hetgeen we in het Engels ‘non-ordinairy reality’ noemen.

Datum en locatie worden bepaald in functie van interesse.

Je kan via het inschrijfformulier vrijblijvend aangeven dat je aanwezig zou willen zijn.

De kosten bedragen 25 euro.

Meditatiecursus

Al heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

MeditatiecursusContact met onderbewuste

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

Bij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

MeditatieHet versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

De symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.

Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Oneness via meditatieVerbinding door meditatie
Vervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.