Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

Dagcursus Camlann

De slag bij Camlann was volgens de legende de laatste strijd tussen koning ‘Arthur’ en zijn zoon ‘Mordred’. Beide verloren hierbij het leven en Engeland raakte daarna in chaos.

Strijd

Nu is deze historie op zich niet het uitgangspunt voor deze cursusdag. Belangrijker is het gegeven dat dualiteit geen winnaars oplevert, alleen verliezers.

Toch moeten we even terug grijpen naar de aanleiding van deze strijd. Het is een resultaat van het diplomatieke spel van de magiër ‘Merlijn’.

Dat is de ware kracht die anderen het spel laat spelen maar zelf ongeschonden blijft.

Verliezers

Dit gegeven komen we vaker in de geschiedenis tegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Aristoteles, leermeester van ‘Alexander de Grote’.

Het rad van karma blijft op deze manier in stand. Om tot bevrijding te komen is namelijk polariteit en wederzijds respect nodig.

Karma Rad

Dit geldt niet alleen in het horizontale 3-dimensionale dagelijks leven, maar ook in de vertikale lijn.

Simpel gezegd: ‘Horus’ en ‘Anubis’ moeten samen werken. De prins van het licht en de prins van de duisternis.

Aangezien de spirituele wereld een situatie gecreeërd heeft waarbij aan deze voorwaarden voldaan wordt, kan op deze dag gewerkt worden om dit gegeven verder vorm te geven.

Dualiteit

‘Merlijn’ behoort tot een groep die we ‘de Meesters’ noemen.

Besef echter wel dat binnen die groep het niet alleen maar pais en vree is. Zoals in de mythologie de Goden vaak onenigheid met elkaar hadden, zo spelen er ook de nodige intriges in deze groep.

Door meer inzichten te krijgen in die dynamiek en in hoeverre wij daar deelgenoot van zijn, kunnen we actief een bijdrage leveren aan de vorming van de noodzakelijke Merkaba. Het voertuig dat ons naar de 5e dimensie zal ascenderen.

Merkaba

The Green Knight

The Green KnightGerelateerd aan de legende van koning ‘Arthur’ vinden we een verhaal over een uitdaging van de ridder Gawain.

Na een deal slaat hij het hoofd van de ‘Groene ridder’ af, die echter niet sterft. Een jaar later lost hij zijn belofte in om de andere ridder hem het hoofd af te laten slaan.

Het blijkt echter een test te zijn of hij zijn fysieke begeerten kan weerstaan. Dat levert hem onschendbaarheid op, maar gezien een kleine nalatigheid wordt hij wel licht verwond.

HoofdHet feit dat de ‘Groene ridder’ ondanks onthoofding gewoon verder leeft, is onmiskenbaar een verwijzing naar dood en wedergeboorte.

De regeneratieve kracht.

Aangezien dit ook een kracht van de natuur is, zien we vooral in kerken de zgn. ‘Groene man’. Een afbeelding of sculptuur van een gezicht waar vanuit de mond bladeren groeien.

Deze helende energie vinden we natuurlijk ook terug in het verhaal van de opstanding van ‘Jezus’ en tevens is het de belofte van de komst van de ‘Messias’. De ultieme healer.

The Green Man

Dat onschendbaarheid soms onterecht verkregen wordt, is al te lezen in de tekst van de ‘Camlann’ cursusdag.

In de maatschappij zien we deze ook terug in bijvoorbeeld diplomatieke onschendbaarheid of door vage constructies waardoor schuldigen eenvoudig weg komen met hun misdaden.

Knappe Koppen

Een ander belangrijk aspect waar op deze cursusdag aandacht aan gegeven zal worden, is de wijsheid die opgeslagen is in zo’n hoofd. We hebben het dan ook over ‘knappe koppen’.

In onze terminologie refereert het aan de onzichtbare krachten waar het sjamanisme mee werkt. We zullen onderzoeken waar deze vandaan komen om meer deelgenoot te kunnen worden en deze krachten voor zelfhealing en healing van anderen te kunnen toepassen.

Sjamanisme

Meditatiecursus

Al heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

MeditatiecursusContact met onderbewuste

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

Bij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

MeditatieHet versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

De symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.

Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Oneness via meditatieVerbinding door meditatie
Vervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.