Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

Cursusdag 'Keys'

De meeste mensen kennen apostel ‘Petrus’ als poortwachter naar de hemel. Volgens de Bijbel zou ‘Jezus’ hem aangewezen hebben als zijn ‘rots’. Daardoor veranderde zijn naam dan ook van ‘Simon’ in ‘Petrus’.

Verder kennen we hem gesymboliseerd door een haan.

SleutelHet is zaak om met de juiste ogen naar deze informatie te kijken. Ten eerste is hetgeen we hemel of paradijs noemen een soort illusie.

Besef dat als we uitgaan van een volledig harmonieuze wereld (hemel), er geen enkele groei meer mogelijk is. We zijn dan in een nulpunt-energie terecht gekomen. Klinkt toch wel saai.

Dat klopt ook niet met de behoefte van de menselijke ziel om te groeien. Derhalve is het zeker goed om vraagtekens bij dit utopia te zetten.

PoortVanuit de geschriften weten we dat de boodschap van ‘Jezus’, gebaseerd op gelijkheid en liefde, volledig is herschreven doordat er een mannelijke richting aan gegeven is. Mannen die overigens zeker niet op één lijn zaten met elkaar.

Een gegeven dat we door de eeuwen heen uitgedrukt zien in het uiteenvallen van de verschillende richtingen binnen het Christendom. Iedere stroming denkt de juiste waarheid te verkondigen.

Verder verwijt de pot de ketel dat die zwart ziet. Hoewel gepretendeerd wordt dat de kerk het licht verkondigt, is er op vele vlakken sprake van duisternis.

Hoe komen we dan tot de juiste waarheid en wijsheid?

Ten eerste het patriarchaat de rug toe keren is een goed idee.

Stoppen met het vertrouwen in de kennis die in boeken geschreven is.

Op zoek gaan naar wijsheid.

Deels zijn we daartoe in staat middels meditatie en door te luisteren naar het hart.

Lam GodsVoor degenen die daartoe de juiste frequentie hebben, spiritualiteit op het hoogste niveau zetten en in staat zijn de vele verleidingen van 3D te trotseren, is er hoop!

Sinds mensenheugenis is wijsheid beschermd door deze te coderen. Te versleutelen en via de taal van de symboliek over te brengen.

Het boek ‘de da Vinci code’ licht in deze een klein tipje van de sluier op. O.a. schilderijen, geschilderd door ingewijden, dragen verborgen boodschappen.

Eind 2023 bezochten we op de mysterie-reis Cyprus. Het sluitstuk was een bezoek aan een beroemd klooster.

Aan schilderwerk daar geen gebrek! Gangen vol. Bomvol symboliek.

SymboliekDoor hier de juiste informatie uit te halen, konden we a.h.w. de Bijbel herschrijven. Er is ons veel duidelijk geworden hoe de vork echt in de steel zit.

Gebruik je intuïtie en luister naar spirit is de sleutel.

Er was een duidelijke verwijzing naar het ‘Lam Gods’. Dat is tevens een beroemd altaarstuk van de Belgische gebroeders van Eyck heeft ook dit thema.

Het zal op de cursusdag als startpunt dienen voor onze zoektocht naar verborgen wijsheden zodat we ‘Petrus’ zijn sleutels kunnen laten overdragen aan de ware poortwachters: de ‘Hathors’. Niet tot de hemel maar tot 5D.

Cursusdag 'Egg'

Wie kent ze niet? De chocolade verrassings-eieren die kinderen een plezier geven omdat er onbekend is wat zich binnen het ei bevindt.

EiOnlangs kreeg ik van een Turkse cliënt 2 dromen toegezonden. Eén droom gaf inzicht in de processen in ‘de void’. Het betrof hier de creatie van een betere versie van de mens. Een nieuwe generatie die in staat is in 5D te leven.

Derhalve betreft het energetisch DNA en is het geen fysieke manifestatie. Een zuiver, puur en hoog-frequent ras.

De tweede droom was a.h.w. een tegenhanger. In die lucide droom werd de persoon mee genomen naar de Nazi-tijd. Hij kwam in een Duitse stad vol hakenkruisen (swastika’s) waar hij een gebouw binnen ging waar een groep mensen zich bezig hield met genetische experimenten. Duidelijk is dit een verwijzing naar het Thule-genootschap dat zich tot taak stelde om het Arische ras zuiver te maken.

We praten dan over fysiek DNA. Een achterhaald 3D principe aangezien Gaia inmiddels de shift naar 5D reeds gemaakt heeft.

In de ‘Mithras’ legende wordt hij vanuit een rots geboren. Symbool van de perfecte nieuwe mens die voortleeft na de apocalyps. De ultieme balans tussen het mannelijke en vrouwelijke, zon en maan, vuur en aarde, lucht en water.

Ei of cocon?De rots is de eierschaal, de inhoud van het ei zijn potentieel.

Wat zullen we aantreffen als we het verrassings-ei openen? Een betere versie van ons zelf?

Hierdoor kan ik een link leggen naar een ervaring in Cyprus. Daar werd veel duidelijk over de aanfluiting die de Bijbelverhalen zijn. De interpretatie is volledig afwijkend van de ware boodschap.

Het verhaal van de opwekking van ‘Lazarus’, broer van ‘Maria Magdalena’ heeft namelijk een heel andere betekenis. Het is niet een fysieke dode die verrijst. Het is ‘Jezus’ eigen transformatie die hem op gelijke frequentie met ‘Maria Magdalena’ brengt.

Besef dat het haar taak was om hem te zalven, zoals ‘Johannes’ hem doopte. Dat waren inwijdingen.

Van 3D naar 5DDe ingezwachtelde ‘Lazarus’ vertegenwoordigt de cocon (mummie / eierschaal) waarbinnen de rups tot vlinder transformeert. Een betere versie van zichzelf!

De woorden ‘Lazarus sta op’ slaan derhalve op ‘Jezus’ zelf.

Tijdens de cursusdag onderzoeken we ons eigen ei. Hoe komen we tot een betere versie van onszelf zodat we in 5D kunnen komen door eerst onze eigen ascentie in gang te zetten?

Klein slotdetail.

Ik schreef juist deze tekst op Antalya airport en loop zo tegen een stalletje aan met daar een grote afdeling van de genoemde verrassings-eieren. Synchroniciteit is een spiritueel zeer belangrijk thema.

Meditatiecursus

Al heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

MeditatiecursusContact met onderbewuste

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

Bij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

MeditatieHet versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

De symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.

Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Oneness via meditatieVerbinding door meditatie
Vervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.