Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

Return of The Silver Surfer

“I am not a God. I have never created life. But I have lived. That’s enough. So I’ll fight to preserve that same opportunity – to love, to dream, to soar among the stars – for all those yet to come. Many lives will be lost in the battle ahead – but their efforts will ensure that some remain to remember their deeds. And, like the Gods, they will truly live forever. Even after they are gone.”

~ Silver Surfer

Voor de meesten van jullie zal dit een totaal onbekende zijn. Dat was hij voor mij ook!

Spirit heeft er een handje van weg om op de meest wonderbaarlijke momenten en manieren informatie door te geven. In dit geval kwam de informatie in delen.

Het begon tijdens een relaxed momentje in een thermaalbad. Wegens een druk bestaan komt dat niet zo vaak voor. Spirit houdt nu eenmaal van stroming van energie. Rust roest.

Science-fictionIn een onverwachte diepe meditatie kwam ik ondergronds in een soort gang op een schip. Een roestige metalen trap leidde verder naar beneden. Om uit te komen in een perfecte glanzend roestvrijstalen ronde kamer zonder deuren.

Echter een vreemd metalen luik in de wederom roestige vloer waaronder een soort basin met aal-achtige transparant rode levensvormen. Geen idee wat daarmee aan te moeten.

Korte tijd later via de hartchakra van een vertrouweling wederom afgedaald naar die kamer.

Toen kwam er plots vanuit de ogenschijnlijk deurloze muur een glanzend metaal-achtige persoon. Absoluut geen robot, maar prachtig flexibel.

CeldelingHij vertelde over weefselkweek en genetische experimenten. Ten behoeve van de nieuwe mens.

Een lichaam dat beter de geest van een bewuste mens kan dragen dan ons huidig aards lichaam. De frequentie daarvan is niet hoog genoeg. Derde dimensie.

De nieuwe levensvorm is vijfde dimensie. Hij gaf aan dat het hartspierweefsel is. Vergelijkbaar met ouderwets draadjesvlees. Vandaar de vorm. Bijzondere informatie!

In een boek over comics-figuren dat bij toeval ter plaatse was, vond ik alle informatie over deze glanzende persoon.

Silver Surfer‘The Silver Surfer’ is een karakter dat uit een andere dimensie komt en zijn spaceship stort neer op de aarde en verdween onder de oppervlakte.

Dit moest zo zijn want zijn offer dient de mensheid. Letterlijk een E.T. die huis en haard verlaten heeft.

Het klinkt als science fiction, maar in de meditaties was spirit absoluut serieus.

Dit thema vinden we terug in het liedje ‘A Spaceman Came Travelling’ van Chris de Burgh.

Op de cursusdag gaan we ons laten leiden door spirit en deze ‘Silver Surfer’.

Wat zijn de boodschappen?
Wat kunnen we verwachten?
Hoe kunnen wij bijdragen?

DNAWaarschijnlijk zal ik de komende maanden al verder in connectie komen met dit fenomeen. Het lijkt namelijk volledig aan te sluiten op eerdere ervaringen.

Een plaats die hier een belangrijke rol in speelt is het oude Sardis in Turkije. Niet voor niets had Alexander de Grote daar ook bijzondere ervaringen, net als ik!

Daarnaast is er verbinding met bijen, klonen, het hexagram en het ether-element.

Year of the Cat

Year Of The CatNatuurlijk kent iedereen het beroemde liedje van Al Stewart uit 1977. Jaarlijks te horen in de top 2000.

Het verbaasde me dan ook niet dat spirit deze titel gebruikt voor een cursusdag.

Er zitten namelijk een aantal belangrijke verwijzingen in de tekst:

– In a country where they turn back time.
– She comes out of the sun in a silk dress running.
– And you follow till your sense of which direction. Completely disappears.
– There’s a hidden door she leads you to.
– She comes in incense and patchouli.
– So you take her, to find what’s waiting inside.
– The year of the cat

PortalWe worden hier naar de vijfde dimensie (ether, het 5e element) geleid. Een plaats waar tijd en ruimte niet meer de aardse belevingsvorm hebben.

Er is daar iets te ontdekken.

Zijde vertegenwoordigt metamorfose. We hebben begeleiding nodig van een cat-woman om de deur te vinden.

Dit sluit naadloos aan bij een boekje dat ik las tijdens het opstellen van het nieuwe cursus- en reisprogramma.

Spirit gaf aan dat er in het najaar een reis naar Finland georganiseerd moet worden.

De eerste hit op internet leidde naar een verhaal over ware liefde en oneness.

Cat WomanPersonificatie van cat-woman is hierin een blonde vrouw met de naam Helena. Die naam betekent fakkel, lichtdrager.

Een prachtige verwijzing naar de voor mij al te bekende ‘Helena van Troje’.

Zij werd overigens uit het ei van een zwaan geboren. Verwijzing naar het sterrenbeeld Zwaan.

De essentie is dat wanneer we het concept van yin – yang volledig begrepen hebben en klaar zijn om de shift van derde naar vijfde dimensie te maken, er een katalysator ingezet zal worden.

Zie het als de magie van de transformatie van rups naar vlinder.

Dat is ‘Cat-woman’.

Helena en ParisNet als ‘Silver Surfer‘ is zij een karakter uit een comic (stripverhaal).

Die lijn loopt door naar het karakter uit de derde cursusdag ‘Kakofonix’ uit Asterix en Obelix.

Deze figuur is een bard, een soort minstreel. Beter gezegd een singer-songwriter. Net als Al Stewart.

Dat maakt de cirkel rond of wellicht beter gezegd: de 3 cursusdagen vormen samen een driehoek.

Kijk maar naar het schilderij van Helena met Paris. Hij is daarop afgebeeld als bard…!

Kakofonix, de bard

BardDit personage komen we in bijna ieder stripboek van Asterix en Obelix tegen. We zien hem daarin in de laatste tekeningen vastgebonden in een boom zodat hij niet kan zingen of muziek maken.

Kakofonix staat vooral bekend om zijn slechte zangkunst. Het gezang van Kakofonix wordt niet gewaardeerd door zijn stamgenoten.

Als zijn stamgenoten hem de mond snoeren, is hij beledigd. “Stelletje barbaren” is dan ook een veel door hem gebezigde uitspraak.

Bij de Galliërs was een bard echter ook een boodschapper tussen de goden en de mensen.

HarpKakofonix woont in de grootste boom in het dorp. De trap die naar zijn huis loopt, cirkelt omhoog langs de stam van de boom (spiraal).

Als hij zijn huis schoonmaakt, vallen er allemaal valse noten naar beneden.

De problematiek die we op deze cursusdag tegenkomen, is dan ook hoe de spirituele boodschap aan de mens over te brengen?

Aangezien het merendeel van de mensheid een stelletje barbaren is, die liever naar de mainstream media luisteren en naar het songfestival kijken met daarin een illuminati-optreden van Madonna (valse noten).

BarbarenDe geschiedenis heeft namelijk aangetoond dat je anders verketterd, gevierendeeld of op een andere manier monddood gemaakt wordt.

Om te begrijpen wat bedoeld wordt met de spirituele boodschap, ‘het WOORD’, komen we uit bij Johannes, de schrijver van het boek ‘Openbaringen’.

Blijkbaar wil hij ons duidelijk maken dat er een andere kracht is die dieper gaat dan hetgeen de grote religies ons voorhouden.

Kijk maar naar deze tekst:

In den beginne was het Woord en het Woord was bij de Drieëenheid en het Woord was de Drieëenheid. Dit was in den beginne bij de Drieëenheid.

BoodschapHet Woord is echter ook, zoals trinitariërs zeggen, de Tweede Persoon van de Drieëenheid, namelijk ‘God de Zoon’.

Hierin is dus duidelijk dat de profeet, de bard, degene is die ‘het woord’ overbrengt, hetgeen tevens de boodschap van drieëenheid is.

Waar in het Christendom drieëenheid gaat over Vader – Zoon – Heilige geest, houden we binnen de universele spiritualiteit liever Osiris – Horus – Isis aan.

Veel meer in synchroniciteit met de apocalyps en het wegen van het hart voor Osiris (dag des oordeels) in de Egyptische mythologie.

IsisHier ligt weer een bijzonder linkje naar cat-woman (Helena c.q. Isis) uit de ‘year of the cat‘ cursusdag. Terwijl Horus en Anubis belangrijke rollen spelen in dit proces.

Er is dus een energie die zich manifesteert als de drieëenheid, maar juister als de drijfveer daarachter gezien moet worden.

Onze uitdaging is op deze cursusdag om meer te weten te komen over die scheppende kracht. Het concept van hetgeen in religies ‘God’ genoemd wordt, wordt namelijk door deze kracht overruled!

Privé-sessie met SYNERGY 2020

De legenden over de kristallen schedels gaan tot het begin van de mensheid terug.

In bijna alle oude culturen wordt verhaald over het bestaan van deze magnifieke spirituele voorwerpen, waarvoor groot ontzag is.

Ancient Crystal Skull Synergy

Velen hebben hun leven toegewijd aan het beschermen van de fysieke vertegenwoordiging van krachten die het menselijk inlevingsvermogen ver te boven gaan.

De authentieke kristallen schedels, waarvan er slechts enkele de tand des tijds overleefd hebben, zijn een getuigenis van het mysterie van het leven zelf.

Ze vertegenwoordigen de blauwdruk van het menselijk bestaan.

Derhalve overbruggen ze de aardse tijd. Zowel naar het verleden als naar de toekomst.

SchedelIn contact komen met een van deze uitzonderlijke objecten, helpt je daarom om je levensdoel in een breder perspectief te zien.

Je karmische opdrachten te leren begrijpen en je helpen te herinneren, zodat je beter de hoofd- en bijzaken van het leven leert onderscheiden.

Vele jaren intensief contact met SYNERGY en andere originele schedels heeft naast vele antwoorden ook nieuwe vragen opgeroepen.

Het mogen samenwerken hiermee blijft dan ook een voorrecht dat niet voor iedereen te begrijpen is. Je kan namelijk alleen contact krijgen met de meer verborgen frequenties van de schedels als je het spiritueel pad bewandeld en werkt aan je eigen ontwikkeling.

Om die reden is het contact met een van de originele schedels alleen zinvol indien er een mediator aanwezig is, zijnde de caretaker en/of een persoon die een sjamanistische achtergrond heeft.

Sherry WhitfieldAlleen dan wordt de verbinding gelegd door het afstemmen op de juiste trilling.

Tijdens een privé-sessie met SYNERGY bieden caretaker Sherry Whitfield en ik jou de kans om connectie met voor jou specifieke energieën te maken.

Dit is een zeer intensieve ontmoeting!

Om die reden duurt een sessie dan ook 20 minuten. Dit om te voorkomen dat je eigen energiesysteem te veel overprikkeld zou worden.

SymboolkaartenEen actieve schedel brengt namelijk enorm veel teweeg. We gebruiken o.a. diverse symboolkaarten om jouw boodschap te verduidelijken.

Aangezien het aantal plaatsen helaas beperkt is, zal uit de inschrijvingen geloot worden.

Hierbij vertrouwen we erop dat degenen waarvoor het nu kosmisch gezien het juiste moment is, ingeloot worden.

Je krijgt een tijdslot toegewezen.

Meditatiecursus

Al heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

MeditatiecursusContact met onderbewuste

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

Bij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

MeditatieHet versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

De symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.

Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Oneness via meditatieVerbinding door meditatie
Vervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.