Engeland

Arthur van SteenVele jaren reis ik al naar Engeland en iedere keer is het weer een bijzondere belevenis. De oude volken waren altijd zeer betrokken bij de standen van de zon. Midzomer en midwinter en de equinoxen waren zeer belangrijke energetische momenten. Niet voor niets wordt nog steeds op 21 juni een druïdenceremonie in Stonehenge gehouden. De kosmische energie is namelijk erg sterk op de acupunctuurpunten van de aarde tijdens de zonnewende.

Voornamelijk in het graafschap Wiltshire ontstaan in de zomermaanden graancirkels. Ze blijken ieder jaar gecompliceerder te worden en we zijn nog steeds op zoek naar de boodschappen die er in verwerkt zijn. Eigen ervaring heeft geleerd dat graancirkels energetisch zeer actieve structuren zijn.

Engeland is een land vol mystiek. De legende van koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel komt tot leven in plaatsen als Glastonbury en Tintagel.
Naast Stonehenge zijn er nog vele andere steencirkels en megalithische structuren te vinden. Ieder met hun eigen specifieke energie. Voorlopig zullen er nog regelmatig reizen naar dit land op het programma staan.