Duitsland

DuitslandMeerdere malen zijn er, vaak korte, spirituele reizen georganiseerd naar ons buurland Duitsland. De Duitse cultuur lijkt mannelijk, hard en moeilijk toegankelijk. De plekken die wij bezoeken, stromen echter van vrouwelijke spiritualiteit. Als we praten over stromen, bedoel ik dan ook letterlijk stromen. We bezoeken op deze reizen regelmatig een thermaalbad zoals in Bad Neuenahr. Duitsland heeft geologisch gezien veel vulkanische activiteit gehad en het thermaalwater in de grond is daardoor energetisch opgeladen. Verfrissend, genezend en vooral ontspannend.

In een Duitsland-reis kan ook een bezoekje aan ‘Die Externsteine’ zitten, bij het Teutoburgerwald in de deelstaat Nedersaksen. Deze historische plek werd door vele culturen gezien als een plek waar hemel op aarde kwam en waar de goden recht spraken. De geschiedenis, de energie en de prachtige vormen van de stenen, maken een onvergetelijke indruk.

Tevens wordt er in Duitsland een Zwarte Madonna bezocht. Ze staat voor de prachtige vrouwelijke Maria Magdalena-energie. Hoewel Duitsland niet bekend staat om zijn Zwarte Madonna’s, zijn er weldegelijk een aantal bijzondere en energetische exemplaren te vinden. Dat ze minder vaak bezocht en bekend zijn, maakt deze beelden extra interessant.