Paaseiland & de South Pacific

De spirituele wereldreis in de zomer van 2008 naar deze bestemmingen was overweldigend. De reis voerde ons namelijk eerst naar Nieuw-Zeeland, waar we in contact gekomen zijn met de Maori-cultuur. Een chief heeft ons deelgenoot laten worden van de energie waarmee deze mensen verbonden zijn. De wortels daarvan gaan zelfs terug naar Egypte en het Verre Oosten.

MangaiaVervolgens via de Stille Zuidzee, waar we op de Cookeilanden de Polynesische cultuur hebben kunnen ervaren, naar Paaseiland. Deze parel in de oceaan kenmerkt zich door de fascinerende historie en de mysteries rond de enorme beelden die op het gehele eiland te vinden zijn. Een eerder bezoek had reeds diep respect voor dit bijzondere, meest geïsoleerde bewoonde eiland ter wereld opgeleverd. En deze eerbied is alleen maar toegenomen op mijn tweede reis naar dit afgelegen paradijs.

Niet alleen de beelden, maar de totale energie op dit eiland is spiritueel overweldigend en elders ongekend. Juist ondergronds, in de lavatubes en grotten wordt de energie van deze navel van de wereld beschermd.