Sardinië

Sardinië is een ongerept eiland, westelijk gelegen van de laars van Italië en ten zuiden van Corsica. Vele plekken op dit eiland zijn nog niet ontdekt door wetenschapper of massatoerisme. Voornamelijk omdat Sardinë altijd vrij geïsoleerd geweest is en zich ook niet verbonden voelt met Italië. Er werd dan ook niet grootschalig in archeologie en/of toerisme geïnvesteerd. Dat maakt dat de energie op dit bijzondere eiland nog intact en puur is.

Op de reis naar Sardinië bezoeken wij zeker enkele zogenaamde dolmen de Janas. Dit zijn in het gesteente uitgehouwen graftombes. Een Jana is een elfje of een fee. De elfen- en feeënenergie zorgt dat het makkelijk is om toegang te hebben tot de bijzondere, mystieke energie van de ‘andere wereld’.

SardiniëEen spiritueel zoeker kan en mag het eiland niet verlaten zonder de energie te hebben ervaren van één van de vele heilige bronnen die het eiland rijk is. Het eeuwenoude water, de conische steenstructuren die boven op de bronnen gebouwd zijn en de natuur die dit weer heeft omarmt, maakt dat je hier makkelijk je eigen hogere zelf ervaart. De sleutels tot de poorten van de andere dimensies worden hier gemakkelijker gevonden. De sluiers zijn er dunner.

Naast de vele dolmens en heilige bronnen, zijn er vele Nuraghes. Dit zijn zeer indrukwekkende ingenieuze ronde stenen gebouwen uit de bronstijd die gebouwd werden om in contact te komen met de hemelen.

Al deze bijzondere plekken maken van Sardinië een onvergetelijke trip.