Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

Moody Blues

Een bijzondere verwijzing van spirit. Moody blues refereert aan de energetische verschillen tussen blauw en rood.

Blauw is de kleur van non–actie. Een intermezzo.

Toch is er wel degelijk beweging in die staat van zijn. In die ogenschijnlijke stilte gebeurt er van alles. Onzichtbaar voor het blote oog.

Nights In White SatinDaarom moeten we onze focus blijven houden. Leren kijken met ons derde oog.


Natuurlijk kennen we allen het beroemde nummer van de popgroep Moody Blues. ‘Nights in white satin’ is een tijdloze klassieker.

Spiritueel een verwijzing naar de lijkwade van Jezus.

De periode tussen de kruisiging en de opstanding. De transformatie van het dode lichaam tot een levend organisme.

Deze transformatie vind plaats in het tabernakel. Het door de steen afgesloten graf.

Opvallend is dat er 2 bijzondere wonderen binnen de katholieke kerk bekend zijn waarbij deze metamorfose daadwerkelijk plaats gevonden heeft.

Lam GodsDe laatste keer was dat in 1996 in Argentinië. Een hosti werd in water (emotioneel element) in een tabernakel geplaatst en bleek na enige tijd veranderd te zijn in levend hartweefsel. Hetzelfde voorval heeft ook in Italië 1200 jaar eerder plaats gevonden.

Opvallend is dat het beide keren hartweefsel geworden is. Beide keren met bloedgroep AB.

De omzetting tot het heilig hart.

Dit is absoluut hetgeen door Francisco Marto, het herdersjongetje uit Fatima, ‘de verborgen Jezus’ genoemd werd. Het ‘Agnus dei’. Een personificatie van hemzelf.

Het lichaam is creatie, ontstaan uit de samensmelting tussen het mannelijke en vrouwelijke.

Tabernakel van SamoaPrachtig weergegeven in de volgende afbeelding van een tabernakel. Let op het 3–hoekig zeil!

Wees echter bewust van de keerzijde van de medaille.

In het geheim wordt er veelvuldig geëxperimenteerd met genetische manipulatie, iets wat de Nazi’s al deden. Als tegenhanger van de liefde van het heilig hart de zoektocht naar de creatie van een machtig superras.

De aloude dualiteit tussen liefde en macht!
Een ontwikkeling in het vruchtwater.

Deze cursusdag zal in het teken staan van het wonder van dood en wedergeboorte.

In contact komen met het visioen zoals getoond aan Francisco, zijn zusje en nicht.

WetenschapWees ook bewust van de scènes van Jezus op zijn boot in het filmpje I, Pet Goat 2. Gaat het daarin ook niet om het ontwaken en de activatie van het hart…………..?!

De ferryman, de navigator.

Echter ook bewust worden van hetgeen achter de schermen gebeurt. Wat de media ons niet tonen.

Sparkling Reds

De tweede cursusdag van het seizoen is een vervolg op de Moody Blues. Deze dag worden we aangesloten op het rode hart.

Red red wineZoals in de eucharistie het brood verandert in het lichaam van Jezus (de hosti in hartweefsel), zo verandert de wijn in bloed.

Het vuur-element.

Het is de vonk (the spark) die het hart laat pompen. Zo ontstaat het brandend hart. ‘Het Heilig Hart’.

Prachtig weergegeven in het filmpje I, Pet Goat 2.

In de songtekst van het beroemde liedje ‘Red Red Wine’ van UB40 vinden we deze verborgen boodschap terug. Het blauwe hart heeft vuur nodig.

DreamcatcherDaardoor overstijgen we de moody blues, veroorzaakt door het water element. Van depressie naar passie!Gekoppeld aan dit proces betreden we de psychedelische wereld. Het is de wereld van Carl Gustav Jung.

Dit is de weg van trans-persoonlijkheid, het overstijgen van de beperkende dagelijkse realiteit die gebaseerd is op het stoffelijke en het emotionele.

In ‘The Red Book’ van Jung vinden we hiervoor de juiste aanwijzingen.

Sparkling RedJung gebruikte vooral dromen als werkmateriaal. Een directe link naar het onderbewuste. Grensoverschrijdend.

De ratio los kunnen laten en beelden leren interpreteren.

In het verlengde hiervan heeft spirit onlangs een link gelegd naar de droomuitlegger uit de Bijbel.

Jozef die door zijn broers in een put werd achtergelaten, maar uiteindelijk in Egypte terechtkwam.

Stairway to HeavenHij staat gelijk aan de priester–architect Imhotep. Die ontwierp het tempelcomplex van farao Djoser. Beroemd om de trappenpiramide.

Stairway to heaven!

Van daaruit is het niet zo’n grote stap naar het DNA–model van Watson en Crick. De wenteltrap. De blauwdruk van ons aardse bestaan.

Hiermee komen we gek genoeg terug bij het hartweefsel in het tabernakel. Weefselkweek.

Tarot dagcursus

Spirit communiceert met ons via symbolen en metaforen.

Sumbolen en metaforenDe meeste mensen kunnen zich daar wel wat bij voorstellen, aangezien onze dromen een goed voorbeeld zijn van de connectie met het onderbewuste en hoger – zelf.Al lange tijd geleden heeft de mens getracht een sluitend systeem te ontwikkelen dat enerzijds magisch genoeg is om de energetische lading van de boodschappen van onze spirituele leiding over te brengen. Dus ons in contact te brengen met het zielsniveau.

Maar anderzijds ook toegankelijk is voor de mens die gebonden is aan de aardse stof en emotie.


De tarot als hulpmiddelHet resulteerde in het ontstaan van TAROT. Een prachtig hulpmiddel ter verduidelijking van de levenslessen.Besef dat de kaartlegging niets te maken heeft met voorspellen. Dat is hetgeen dat door onwetenden in het leven is geroepen.

In een dualistische realiteit, gebaseerd op de vrijheid van keuze, is het namelijk onmogelijk om een blik in de toekomst te werpen betreffende kortzichtige aardse vraagstukken als relaties en geld.

Niettemin kan spirit zeker een handvat bieden vanuit een breder perspectief.

Hoe kan jij met je leven een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het menselijk collectief? Waar liggen jouw talenten? Zit je op het juiste spoor?

Energetische dynamiekOok geven de kaarten inzicht in de energetische dynamiek die samenhangt met familie, maatschappij, de astrale wereld en zelfs de invloed van zwarte en witte magie.Ca. 25 jaar intensief gebruik van de TAROT heeft mij bijzonder veel vertrouwen gegeven in de betrouwbaarheid.

Het is een ultiem middel om ons levenspad te verlichten. 

De basis voor het zelf leren interpreteren van TAROT is in één dag te leren.

Door de jaren heen heb ik al heel wat cursussen gegeven en zie ik hoe de deelnemers er de vruchten van plukken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen.

De innerlijke psycholoogDe kracht van het werken met de kaarten zit in het veelvuldig gebruik. Gaandeweg worden ze een verlengstuk van je eigen en het collectief onderbewuste.

Een innerlijke psycholoog!Op dit moment werk ik met de ‘Legend Arthurian Tarot’. De symboliek van dat deck sluit naadloos aan bij de manier waarop ik cliënten begeleid.

In de cursus leer je de verschillende legpatronen en word je energetisch afgestemd op de frequentie van dit specifieke deck.

Meditatiecursus

Al heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

MeditatiecursusContact met onderbewuste

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

Bij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

MeditatieHet versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

De symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.

Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Oneness via meditatieVerbinding door meditatie
Vervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.

Privé-sessie met SYNERGY 2019

De legenden over de kristallen schedels gaan tot het begin van de mensheid terug.

In bijna alle oude culturen wordt verhaald over het bestaan van deze magnifieke spirituele voorwerpen, waarvoor groot ontzag is.

Ancient Crystal Skull Synergy

Velen hebben hun leven toegewijd aan het beschermen van de fysieke vertegenwoordiging van krachten die het menselijk inlevingsvermogen ver te boven gaan.De authentieke kristallen schedels, waarvan er slechts enkele de tand des tijds overleefd hebben, zijn een getuigenis van het mysterie van het leven zelf.

Ze vertegenwoordigen de blauwdruk van het menselijk bestaan.

Derhalve overbruggen ze de aardse tijd. Zowel naar het verleden als naar de toekomst.

SchedelIn contact komen met een van deze uitzonderlijke objecten, helpt je daarom om je levensdoel in een breder perspectief te zien.

Je karmische opdrachten te leren begrijpen en je helpen te herinneren, zodat je beter de hoofd- en bijzaken van het leven leert onderscheiden.

Vele jaren intensief contact met SYNERGY en andere originele schedels heeft naast vele antwoorden ook nieuwe vragen opgeroepen.

Het mogen samenwerken hiermee blijft dan ook een voorrecht dat niet voor iedereen te begrijpen is. Je kan namelijk alleen contact krijgen met de meer verborgen frequenties van de schedels als je het spiritueel pad bewandeld en werkt aan je eigen ontwikkeling.

Om die reden is het contact met een van de originele schedels alleen zinvol indien er een mediator aanwezig is, zijnde de caretaker en/of een persoon die een sjamanistische achtergrond heeft.

Sherry WhitfieldAlleen dan wordt de verbinding gelegd door het afstemmen op de juiste trilling.

Tijdens een privé-sessie met SYNERGY bieden caretaker Sherry Whitfield en ik jou de kans om connectie met voor jou specifieke energieën te maken.

Dit is een zeer intensieve ontmoeting!

Om die reden duurt een sessie dan ook 20 minuten. Dit om te voorkomen dat je eigen energiesysteem te veel overprikkeld zou worden.

SymboolkaartenEen actieve schedel brengt namelijk enorm veel teweeg. We gebruiken o.a. diverse symboolkaarten om jouw boodschap te verduidelijken.

Aangezien het aantal plaatsen helaas beperkt is, zal uit de inschrijvingen geloot worden. Hierbij vertrouwen we erop dat degenen waarvoor het nu kosmische gezien het juiste moment is, ingeloot worden.

Je krijgt een tijdslot toegewezen.