Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

Privé-sessies met Synergy

SynergyAl heel wat jaren werk ik geregeld samen met Sherry Whitfield uit Arizona in de USA. Zij is de caretaker van de authentieke oeroude kristallen schedel ‘SYNERGY‘.

Deze schedel heeft een lange historie, waar we deels via schrift en deels via mondelinge overlevering deelgenoot van zijn mogen worden. De reis van dit bijzondere spiritueel object is verbluffend te noemen.

Synergy en Sherry WhitfieldDat alleen al zou een reden zijn om met deze schedel in contact te komen. Velen hebben dat in het verleden via mijn praktijk dan ook gedaan met bijzondere ervaringen!

Om die reden was de reis naar Schotland dan ook binnen no time volgeboekt.

Gelukkig voor diegenen die toch graag de mogelijkheid zouden willen hebben om een privé-sessie met Sherry, ‘Synergy’ en mij te ondergaan, hebben we 2 data in het drukke Europese programma kunnen inplannen.

Kristallen schedelsDe sessies worden gehouden in Ubbergen of in Nijmegen. Na aanmelding krijg je het juiste adres.

Een privé-sessie laat je zien wat voor jou op dit moment energetisch van belang is. Vaak krijg je een inzicht of healing. Soms is het een teaching.

Van te voren is niet te bepalen wat ‘Synergy’ voor jou in petto heeft. Laat je verrassen!

SchedelSherry en ik proberen gedurende de sessie jou zoveel mogelijk tot support te zijn en als mediator te fungeren.

Wegens het grote aantal aanvragen dat we altijd voor de sessies krijgen, zal er geloot worden. Derhalve heeft iedere geïnteresseerde kans om aan de beurt te komen. Indien je ingeloot wordt, krijg je een vaste tijd toegewezen. Houd er rekening mee dat we stipt op tijd werken!

Transformerende krachtEen sessie duurt 20 minuten, hetgeen ruim voldoende is om jou de connectie te laten maken.

Besef dat de schedel heel direct is aangezien alle weerstanden en versluieringen direct doorbroken worden. Daarin ligt dan ook de enorme transformerende kracht.

Ik zou boeken kunnen schrijven over hetgeen ik de afgelopen jaren gezien en zelf ervaren heb!

Revelation of the Self

Trust yourselfDe persoon die zich in het dagelijks leven profileert met jouw naam, wordt voornamelijk bepaald door de beperkende kwaliteiten van lichaam en geest.

Vooral de laatste is een belangrijke factor, aangezien dat het deel van onszelf is dat hier op aarde geïncarneerd is om ervaringen op te doen.

Self-confidenceDeze leerprocessen worden mogelijk gemaakt door de polariteit en dualiteit van het aardse bestaan. Dit concept is echter tevens zeer beperkend. Ons ware ‘Self’, de ziel wordt er door vertroebeld.

Dat betekent dat we grote delen van onze daadwerkelijke essentie niet kunnen tonen en voor de buitenwereld ook niet volledig tot expressie kunnen komen.

Dream big - Make it happenIn deze tijd van grote transformaties en voorbereiding op een shift in energie is het van groot belang om open kaart te spelen.

Je bent veel meer dan een lichaam bezield met een door emotie bepaalde geest! Dat is slechts het deel dat karma doorwerkt.

Het is tijd om je ware ik te onderkennen. Het resultaat van vele levens scholing.

Keep goingIn de Egyptische mythologie werd de dag des oordeels gesymboliseerd door het wegen van het hart tegenover de veer van Maät. Deze stond voor de zuivere waarheid.

Weeg jouw hart op deze cursusdag en doorbreek je emotionele blokkades, die veelal het resultaat zijn van programmering en zelfverloochening.

Believe in yourself 

Maak jezelf zichtbaar, zodat je opgemerkt zal worden door de krachten die de komende tijd het ontwikkelingsproces begeleiden.

 
 
 

Warrior pur sang

AdelaarIn sagen en legenden komen we heel vaak de strijder tegen. De persoon die het opneemt tegen de duistere krachten. Vaak is het de held in het verhaal en wordt gebruikt als een voorbeeld voor de gewone sterveling.

Besef echter dat ieder mens deze strijder in zich heeft. Derhalve word ook jij geroepen om de strijd aan te gaan. Geen fysieke strijd, maar een veel belangrijker opdracht: de spirituele weg van zelfrealisatie.

StrijderIn het Tibetaanse Boeddhisme wordt de term spirituele strijder gebruikt voor degene die de belangrijkste vijand de baas kan. Die opponent is zelfverloochening. De belangrijkste focus ligt niet op persoonlijke verlichting, maar op het uitvoeren van een taak die de medemens helpt met wijsheid vanuit compassie.

Als archetype wordt deze spirituele strijder wel de mens genoemd die op weg is het Boeddhaschap te bereiken. Derhalve een licht te zijn voor anderen. De persoonlijke verlichting loopt daar natuurlijk in wezen synchroon mee.

BoeddhaAnders dan in het 8-stappen ontwikkelingsplan zoals voorgeschreven door de Boeddha, hetgeen een zekere wetmatigheid vertegenwoordigt, zal op deze cursusdag de nadruk liggen op het daadwerkelijk gaan toepassen van je kwaliteiten als lichtwerker.

Waar de ene persoon de roeping heeft om extrovert de taak uit te voeren, zal de ander meer introvert zich inzetten voor het grote geheel.

Op de loer ligt altijd het ego. Dat is het resultaat van het reptielen-DNA dat ieder stoffelijk mens met zich mee draagt. Let wel, het zijn geen fysieke bio-chemische genen, doch vergelijk het met een miasma.

ReptielenHet is een energie die zich aan de stof heeft gehecht. Langs energetische weg derhalve ook te verwijderen. Besef dat het een lage trilling is, maar juist daardoor ook de behoefte aan aardse erkenning in de vorm van materie en aanzien activeert.

Deze dag heeft tot doel om je bloedlijn zo zuiver mogelijk te maken. De verlichte kwaliteiten van jezelf te ontdekken en deze te leren inzetten op de manier die bij jou past.

Daardoor zal jij jezelf meer bewust kunnen worden van je roeping.


Meditatiecursus

MeditatiecursusAl heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

MeditatieBij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

Het versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

Meditatie en SymboliekDe symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.
Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Meditatie en LevenspadVervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.