Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

Mind the Joker

Als je het spiritueel pad bewandelt, hetgeen het pad van verlichting symboliseert, ontkom je niet aan de inwerking van de tegenkracht.

Deze laatste term is echter een verzamelnaam voor heel veel verschillende saboterende energievormen.
 Meest bekend zijn natuurlijk demonen, zwarte magie en andere kwalijke invloeden die meestal op het lichamelijk en emotioneel aspect van ons resoneren.


Mind the JokerThe Joker

Indien je zelf in balans bent, kunnen deze krachten weinig vat op je krijgen. In die gevallen geldt het simpele regeltje dat het licht altijd sterker is dan de duisternis. Valideer deze storende invloeden niet en ga er ook de strijd niet mee aan. Je innerlijke kracht, gebaseerd op een goed yin–yang evenwicht beschermt je.

Evenwicht

Anders wordt het wanneer we ons realiseren dat er ook krachten zijn die het kosmisch plan willen terroriseren. We praten dan veelal over energie die afkomstig is van buiten onze kosmos en die aan het normale concept van de strijd tussen licht en donker (God en duivel) voorbij gaat.

Hier gaat het niet over parasiteren op de emoties van de mens, maar om een poging absolute macht over de mensheid en waarschijnlijk over de gehele kosmos te verwerven.

In dit geval begeven we ons dan ook op het level van krachten die veel verder gaan dan ons normale bewustzijn kan vatten. Simpelweg omdat wij zwart–wit denken, gebaseerd op de essentie van onze dualistische kosmos. Hier praten we dus echt over evil.

TegenkrachtDagcursus Mind the Joker

De benaming die wellicht enigszins verwijst naar deze destructieve kracht is de antichrist. Die wordt ook genoemd in het boek Openbaringen van Johannes. Besef dat ook de antichrist niet de ware terrorist is. Slechts ‘in dienst van’.

Toch is dit de energie waar we mee te maken hebben vanuit ons aardse zijn. Spirit geeft de antichrist liever een andere benaming: de Joker. Duidelijk gesymboliseerd in de Batman verhalen en ook prachtig uitgewerkt in de film ‘The imaginarium of Doctor Parnassus’.

Op de cursusdag komt de joker en het leren herkennen van die energie aan bod. In de huidige tijd superbelangrijk, omdat de joker bepalend kan zijn voor het al dan niet verkrijgen van je ticket naar een andere realiteit.

DATUM
Zondag 16 september 2018, 10.00 – 17.30 uur

11:11 Wakening - Sleeping - Awakening

Spiritueel gezien is tijd een belangrijk aspect, aangezien de ontwikkeling van de mensheid synchroon loopt met andere aardse en kosmische processen. Daarop is o.a. de evolutie gebaseerd.

Binnen dit traject is de mens volledig beland in een materialistische driedimensionale werkelijkheid, geregeerd door macht, dualisme, gedachten, ego en technologie. Een follow-up van Atlantis.

TijdFollow-up van Atlantis

Dientengevolge wordt het grootste trauma, het afgesneden zijn van de ware liefde, zichtbaar. Juist dat gemis wakkert behoefte aan spirituele openbaring aan!

Niet voor niets zien velen dubbele nummers op hun wekker of horloge. Dit fenomeen staat bekend als het 11:11 principe.

Oproep tot ontwaken

Het is de oproep tot ontwaken, het moeizame proces van bewustwording aangaan. De oude inwijdingscultus. De weg van de witte magie.

Velen hebben reeds flinke stappen gezet dit pad tot verlichting. Gelukkig maar, want de tijdgeest die bepalend is voor de processen in ons universum heft de geblokte vlag. Het einde van de Grand Prix. Haal je de finish of betaal je de hoogste prijs?

Spirit heeft een bijzonder traject aangegeven voor het aangaan van dit proces.

BewustwordingAwakening

Praktisch gezien bestaat dit seminar uit 2 delen die als één geheel gezien moeten worden. Dat betekent dan ook, dat bij aanmelding je het commitment maakt om beide belevingen te ondergaan.

Deel 1 (WAKENING) staat in het teken van 11:11 en 22:22. Het doen ontwaken van de slapende discipelen.

Dit onderdeel wordt gehouden in de bibliotheek van de Refter in Ubbergen. We starten exact om 11.11 uur ’s morgens en de activiteit sluit af om 22.22 uur ’s avonds.

Dit betekent dat de duur van het programma 11 uur en 11 minuten zal zijn. Inbegrepen zijn daarin lunch en avondeten.

Deel 2 (SLEEPING en AWAKENING) staat in het teken van 22:22 en 33:33.

Ook dit programma duurt exact 11 uur en 11 minuten. Aanvang is derhalve om 22.22 uur ’s avonds en eindigt om 09.33 uur de volgende ochtend.

Het symboliseert de tempelslaap uit het oude Egypte. De wedergeboorte. Het opent de toegang tot de rabbit hole. Zoals al aangegeven, speelt de slaap hierin een belangrijke rol.

Inbegrepen zijn het avondeten en een ontbijt.
Dit onderdeel wordt op een andere bijzondere lokatie (waarschijnlijk in Rotterdam) gehouden aangezien er overnacht wordt.

Een magisch traject dat erg belangrijk is!

DATA

Deel 1: Zaterdag 19 januari 2019 (wees uiterlijk om 10.45 uur aanwezig!)

Deel 2: Zaterdag in februari of maart in onderling overleg (wees uiterlijk om 19.00 uur aanwezig!). Datum wordt bepaald n.a.v. de ervaringen gedurende deel 1.

Kosten: € 250,- voor de 2 zaterdagen incl. de genoemde maaltijden en overnachting.

Meditatiecursus

Al heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

MeditatiecursusContact met onderbewuste

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

Bij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

MeditatieHet versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

De symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.

Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Oneness via meditatieVerbinding door meditatie
Vervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.