Cursussen

Deze cursussen staan momenteel bij praktijk Homeoart op het programma.

De precieze datums (én de spirituele reizen) vind je op de pagina Programma.

In het cursusarchief vind je de vele workshops die in het verleden al aan bod zijn gekomen.

 

Cat(ch)fish

Het tot stand komen van deze cursusdag ging gepaard met het samenvoegen van meerdere ervaringen en symbolen. Basis van de aanwijzingen was de legende van koning Arthur, een thema dat als een rode draad door mijn leven loopt. Niet voor niets gebruik ik altijd de Legend Arthurian tarot.

De volgende drie kaarten waren de aanleiding tot het onderwerp van deze dag:

Legend: Arthurian Tarot

Een episode uit de roman ‘Perceval’ van Chrétien de Troyes verhaalt over de quest van Perceval. In eerste instantie verzuimt hij om vragen te stellen over de magische lans en de graal wanneer hij in het kasteel van de Visserkoning verblijft.

Spiritueel gezien een verwijzing naar het niet daadwerkelijk aangaan van de quest (vraag) om tot het ware Christusbewustzijn te komen. Het niet volledig doorlopen hebben van de Hero’s Journey.

Perceval - Hero's Journey

Een lichtwerker doorloopt de 3 stadia van inwijding: harmonisatie, transformatie en initiatie. Deze wake-up call is mooi weergegeven in onderstaande afbeelding:

Harmonisatie, Transformatie en Initiatie

De bel refereert echter aan een ervaring die ik had in Thailand op 23 september 2017. De dag waarop er een heel bijzondere sterrenconstellatie was. Mijn eigen quest voerde me naar het standbeeld van koning Ramkhamhaeng de Grote. Hij staat absoluut als metafoor voor de Visserkoning. Daarover meer op de cursusdag.

Focus

Gerelateerd aan die intense ervaring is de catfish (meerval) gebruikt om als levend bewijs van het doorlopen van een belangrijk proces te fungeren. Laat dit symbool dan ook niet door de mazen van het net ontsnappen. Ook hierover meer op de cursusdag.

Doelstelling van deze dag is om jou te ondersteunen in jouw quest. Te stimuleren om je focus te houden en anders dan Perceval (en vele anderen) geen steek te laten vallen.

Transformatie is gerelateerd aan het tweede meestergetal, nu is de tijd gekomen voor het hoogste. De initiatie. Dit loopt synchroon met de kosmische tijd.

Synchroon met de Kosmische Tijd

Lyonesse

Ook deze cursusdag brengt ons bij een verhaal, gerelateerd aan de legende van koning Arthur. De liefde staat centraal in de geschiedenis van Tristan en Isolde. Lyonesse is het land waar Tristan vandaan komt.

Geografisch gezien zou het tussen Cornwall en the Isles of Scilly gelegen hebben en er zijn aanwijzingen dat er wellicht inderdaad een verzonken land zou zijn in die regio. Vissers hebben met regelmaat restanten van ramen en deuren (poorten) in hun netten gekregen.

Soms zijn bij storm de klokken van de kerken van Lyonesse nog te horen. Een mooie verwijzing naar de wake–up call uit de beschrijving van de cat(ch)fish cursusdag en natuurlijk de Visserkoning.

Lyonesse

In onze context gaat het er dan ook niet zozeer om of Lyonesse fysiek bestaan heeft. Als je de film “De nevelen van Avalon” gezien hebt, herinner je je wellicht de scène waarin Morgane een tipje van de sluier opent zodat Lancelot in een andere dimensie kan kijken. Dit is exact waar het hierover gaat.

Lyonesse is een interdimensionale poort. De sleutel tot deze poort is natuurlijk de liefde.

In het verhaal van Tristan en Isolde staat koning Mark centraal. Hij vertegenwoordigt precies het tegenovergestelde van de Visserkoning uit de vorige cursusdag. Hij staat voor autoriteit en patriarchaat. Simpeler gezegd, de reptielen–energie.

Het is Tristan die ons laat zien hoe je middels de liefde die hij heeft voor zowel Isolde als voor koning Mark het gevoel weer aan de oppervlakte kunt laten komen.

Dit gegeven waarin de vrouw de rol van femme fatale vertegenwoordigt, zien we vaker terug. O.a. in de koning Arthur legende zelf in de verhouding Arthur – Guinevere – Lancelot. Degenen die mee zijn geweest op de reis naar Schotland herkennen het verhaal van Lord Darnley – Mary – David Riccio. In al deze verhalen is er sprake van een drie–eenheid.

Drie-eenheid

Taak van de derde persoon, de Horus, is om zowel het mannelijke ego als de vrouwelijke verleiding te temmen. Veelal wordt er een link gelegd naar de boodschap van de profeten. Ook zien we hier weer een link naar Perceval, getuige de kaart ‘Kracht’ uit de tarot. Ook in de shapeshifter tarot vinden we een toepasselijke kaart ‘Transcendence’ (Judgement). Manifest hierop de afbeelding van de metafoor voor de androgyne man. Zowel David Riccio als Tristan en Lancelot zijn beroemd om hun fijnbesnaardheid.

Doel van deze dag is om je in contact te brengen met deze poort. Zodat ook jij als poortwachter kunt gaan fungeren. Ook jij hebt het Horus–principe in jou en dat is een taak die niet iedereen kan vervullen!

Meditatiecursus

MeditatiecursusAl heel veel jaren verzorg ik meditatie-cursussen om reden dat het een van de beste manieren is om in contact te komen met je eigen en het collectieve onderbewuste.

Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer over jezelf en het kosmische plan te leren.

Deze vorm van verdieping wordt sinds mensenheugenis toegepast.

Bij mediteren denken we vaak aan Oosterse technieken, maar er is in wezen geen verschil tussen een sjamanistische journey en meditatie.

MeditatieHet versterkt je verticale verbinding tussen kosmos en aarde en laat jou als mediator in de dualistische middenwereld meer inzichten krijgen over allerlei spirituele zaken.

We volgen de weg van de geleide meditatie. Dit betekent dat we mediteren naar aanleiding van een door de spirituele wereld aangegeven onderwerp.

De symboliek van de meditatie leer je zelf begrijpen naarmate je frequenter mediteert.

Het voordeel van mediteren in een groep is dat er een veld opgebouwd wordt.
Ondersteuning met de juiste muziek is essentieel.
Tevens is de locatie waar we samenkomen van groot belang, omdat een sacred space absoluut bijdraagt aan de intensiteit.

Meditatie en SymboliekMeditatie helpt je om jezelf los te maken van de emotionele belemmeringen die je tegenkomt in je leven. Je gaat alles in een breder perspectief zien en wordt bewuster.

Vervolgens wordt de ervaren energie gedeeld met elkaar om tot “ONENESS” te komen.

Soms maken we dan gebruik van een ritueel om tot ultieme verbinding te komen.

Het is vaak verbazingwekkend te zien hoe creatief spirit in dat tweede deel van de avond is.

Deze manier van meditatie is zeer intens en brengt diepe verstilling en sereniteit teweeg.