Cursusdag ‘Keys’

De meeste mensen kennen apostel ‘Petrus’ als poortwachter naar de hemel. Volgens de Bijbel zou ‘Jezus’ hem aangewezen hebben als zijn ‘rots’. Daardoor veranderde zijn naam dan ook van ‘Simon’ in ‘Petrus’.

Verder kennen we hem gesymboliseerd door een haan.

SleutelHet is zaak om met de juiste ogen naar deze informatie te kijken. Ten eerste is hetgeen we hemel of paradijs noemen een soort illusie.

Besef dat als we uitgaan van een volledig harmonieuze wereld (hemel), er geen enkele groei meer mogelijk is. We zijn dan in een nulpunt-energie terecht gekomen. Klinkt toch wel saai.

Dat klopt ook niet met de behoefte van de menselijke ziel om te groeien. Derhalve is het zeker goed om vraagtekens bij dit utopia te zetten.

PoortVanuit de geschriften weten we dat de boodschap van ‘Jezus’, gebaseerd op gelijkheid en liefde, volledig is herschreven doordat er een mannelijke richting aan gegeven is. Mannen die overigens zeker niet op één lijn zaten met elkaar.

Een gegeven dat we door de eeuwen heen uitgedrukt zien in het uiteenvallen van de verschillende richtingen binnen het Christendom. Iedere stroming denkt de juiste waarheid te verkondigen.

Verder verwijt de pot de ketel dat die zwart ziet. Hoewel gepretendeerd wordt dat de kerk het licht verkondigt, is er op vele vlakken sprake van duisternis.

Hoe komen we dan tot de juiste waarheid en wijsheid?

Ten eerste het patriarchaat de rug toe keren is een goed idee.

Stoppen met het vertrouwen in de kennis die in boeken geschreven is.

Op zoek gaan naar wijsheid.

Deels zijn we daartoe in staat middels meditatie en door te luisteren naar het hart.

Lam GodsVoor degenen die daartoe de juiste frequentie hebben, spiritualiteit op het hoogste niveau zetten en in staat zijn de vele verleidingen van 3D te trotseren, is er hoop!

Sinds mensenheugenis is wijsheid beschermd door deze te coderen. Te versleutelen en via de taal van de symboliek over te brengen.

Het boek ‘de da Vinci code’ licht in deze een klein tipje van de sluier op. O.a. schilderijen, geschilderd door ingewijden, dragen verborgen boodschappen.

Eind 2023 bezochten we op de mysterie-reis Cyprus. Het sluitstuk was een bezoek aan een beroemd klooster.

Aan schilderwerk daar geen gebrek! Gangen vol. Bomvol symboliek.

SymboliekDoor hier de juiste informatie uit te halen, konden we a.h.w. de Bijbel herschrijven. Er is ons veel duidelijk geworden hoe de vork echt in de steel zit.

Gebruik je intuïtie en luister naar spirit is de sleutel.

Er was een duidelijke verwijzing naar het ‘Lam Gods’. Dat is tevens een beroemd altaarstuk van de Belgische gebroeders van Eyck heeft ook dit thema.

Het zal op de cursusdag als startpunt dienen voor onze zoektocht naar verborgen wijsheden zodat we ‘Petrus’ zijn sleutels kunnen laten overdragen aan de ware poortwachters: de ‘Hathors’. Niet tot de hemel maar tot 5D.