Dagcursus Violet flame

De violette vlam wordt ook wel de drievoudige vlam van het hart genoemd. In de literatuur wordt de violette vlam omschreven als de transformerende energie die de ziel de mogelijkheid biedt om alle karmische banden los te laten. Deze banden binden ons aan het fysieke en emotionele.

Ons simpelweg verbinden met de violette vlam is echter niet de oplossing voor het doorbreken van karma. Het zou te gemakkelijk zijn om door een dergelijke eenvoudige handeling uit het rad van reïncarnatie te ontsnappen en ons om te vormen tot een verlichte mens.

Violet flameNiettemin vertegenwoordigt de violette vlam het alchemistische proces van de omzetting van lood naar goud, het transformeren van grofstoffelijke tot fijnstoffelijke energie. Dit proces vergt echter vele levens waarin we de mogelijkheid krijgen om in onze aardse levens middels de dualiteit en emotie van deze planeet onze geest te laten groeien.

De vlam bestaat uit 3 kleuren, die symbool staan voor 3 belangrijke energieën in ons leven: Roze, de kleur van de liefde – Geel, de kleur van wijsheid – Blauw, de kleur van innerlijke rust en stabiliteit. Door ons hart en gevoel te volgen, zijn we in staat deze kleuren te integreren en kunnen we een volmaaktere mens worden.

Het is dus aan onszelf om de violette vlam in ons te laten ontwaken. Door de omzetting van emotie naar gevoel en omzetting van lagere verleidingen naar spiritueel bewustzijn. De weg van de derde chakra (zonnevlecht) naar de vierde (hart).

Op deze cursusdag werken we aan dit proces van bewustwording. Het is bijzonder actueel in deze tijd van ontwakende persoonlijke spiritualiteit, los van dogma’s.