The TRUTH Behind the Arras

OogHet is mei 2021. Wegens corona is reizen niet mogelijk en de meeste interessante plaatsen zijn gesloten.

Beetje saai aangezien daardoor de energie stagneert.

Ik vraag aan spirit om een aanwijzing om de stroming weer op gang te brengen. Als antwoord komt: ‘Egypte’.

Tja, natuurlijk ga ik daar graag heen. Super spiritueel. Fijne mensen. Voelt als thuis.

Echter gaat dat niet lukken nu wegens reisbeperkingen. Ik begrijp echter de aanwijzing: zoek een plek met Egyptische energie.

Kaart en kompasIk kom uit op een museum in Brussel met een redelijke collectie Egyptische artefacten. Gelukkig is het onlangs weer geopend en ik boek een tijdslot voor de volgende dag.

Blij verrast tref ik een standbeeld van een van mijn favoriete Egyptische Godinnen.

De krachtige leeuwin Sekhmet.

Zij geeft mij de instructies. Dit bezoek wordt het begin van een fascinerende zoektocht naar het grote kosmisch plan, hermetische mysteries en gecodeerde boodschappen.

SymboliekDe Egyptische afdeling is namelijk slechts het startpunt. Urenlang dwaal ik door het museum en absorbeer alle symbolen. Van Jugendstil-beelden tot stijlkamers en uurwerken.

Van archeologie tot Vlaamse wandtapijten (in het Engels: arras).

Van de laatste trekt één in het bijzonder mijn aandacht. Een wandtapijt uit ca. 1580.

De voorstelling laat o.a. een eenhoorn zien, die aangevallen wordt door een soort griffioen die als het ware door de achterkant van het wandtapijt heen komt.

Als een dolkstoot in de rug.

ShakespeareOpvallend genoeg was ik in de weken voorafgaand juist geïntrigeerd door een aantal documentaires over de symboliek in de werken van William Shakespeare. Een tijdgenoot van dit wandtapijt.

Niet zo moeilijk om dan de link te leggen naar de scène waarin Polonius die een gesprek tussen Gertrude en Hamlet afluistert, wordt neergestoken door de laatste.

Echter blijft het hier niet bij!
Spirit heeft heel wat meer in petto.

HieronymusEr worden verwijzingen gegeven naar het ‘Noorderkruis’ (het sterrenbeeld Cygnus, zwaan), vrijmetselaars, tempeliers, alchemisten en filosofen.

Van daaruit liggen er weer verbindingen met het boek ‘Openbaringen’ van Johannes, werk van Jeroen Bosch en de opera ‘Parsifal’ van Wagner.

Je zou denken dat de geschiedenis en zo ook de huidige tijd zich ontwikkelt n.a.v. keuzes die de mensheid maakt. Dat is maar ten dele waar!

GraalEr is beslist een groter plan.
Gebaseerd op mystieke kennis en wijsheid.

Doorgegeven van generatie op generatie via de universele taal van symboliek, zodat de essentie nimmer verloren gaat door de Babylonische spraakverwarring.

Spreekt dit gegeven jou aan?

Word dan deelgenoot van deze geheimtaal en word bewust wat de ware schat is, die verborgen is op een klein eiland waar al eeuwen naar gezocht wordt.

Een schat die jouw verbeeldingsvermogen zal overtreffen!