T/M

BoekJe zal je afvragen wat de betekenis van deze cursusdag zal zijn. Normaal staat t/m toch voor tot en met?

Inderdaad, dat is helemaal juist! Het is een eind en afronding. Derhalve is dat gegeven ook geïntegreerd.

‘Tot en met’ staat hier namelijk voor de Egyptische Goden Toth en Maät.

In de Egyptische mythologie wordt de geest van de overledene door de jakhalsgod Anubis voorgeleid aan oppergod Osiris.

VerdoemdDaarbij wordt het hart gewogen t.o.v. de veer van Maät. De veer van waarheid en zuiverheid. Indien het hart zwaarder is dan de veer, wordt het gevoerd aan het beest en is de overledene verdoemd.

Dit hele proces wordt door de ibisgod Toth genotuleerd. Hij is de schriftgeleerde.

Wanneer iemand bewust en transparant genoeg is, krijgt die persoon toegang tot de kennis en wijsheid van Toth. In de Griekse mythologie is zijn naam Hermes Trismegistus. Bij de Romeinen Mercurius.

Voel je geroepen om de hermetische geheimen te komen ontdekken.

DoodHet hermetisme wordt als volgt omschreven: ingewijde kennis openbaren over mystiek, kosmologie, magie, astrologie en alchemie.

In de hermetische levensbeschouwing staat het verwerven van gnosis centraal, goddelijke kennis van de God, de kosmos en de mens, die moet resulteren in verlichting en verlossing.

OpenbaringJuist deze informatie is van belang omdat niet alleen de Egyptische mythologie het verschijnsel wedergeboorte kent, maar er een directe verbinding ligt met het Christelijke ‘laatste oordeel’.

Lezen we het boek ‘Openbaringen van Johannes’ of het boek ‘DaniĆ«l’, dan wordt ons snel duidelijk waar we momenteel mee geconfronteerd worden.

Indien je inzicht hebt in het grotere plan, weet je wat er van jou verwacht wordt.