Dagcursus Tiwanaku & Heilige Geometrie

Tijdens de wereldreis in de zomer van 2008 heb ik het voorrecht gehad om Tiwanaku te bezoeken. Tiwanaku is de naam van een stadje in Bolivia waar 17.000 jaar geleden (ouder dan de piramiden en pre-Inca) een hoogstaande cultuur zegevierde. Volgens menig legende is dit de plek waar alle beschaving is ontstaan. Er zijn schedels gevonden die door de tijd heen zelfs gefossiliseerd zijn, een proces dat duizenden jaren vergt. De spirituele zoeker kan er zijn hart ophalen, omdat energie van deze verloren beschaving op sommige plekken nog zeer krachtig aanwezig en voelbaar is.

GeometrieVandaag de dag lijkt de ruïne van wat eens een enorme trappiramide met vele tempels geweest moet zijn, niet zo indrukkwekkend: immense blokken steen kris kras door elkaar. Maar als je iets beter kijkt, valt op hoe uiterst perfect de stenen bewerkt zijn. Zelfs nu wordt nog steeds niet begrepen hoe deze stukken steen (die soms wel honderden tonnen wegen) verplaatst zijn. Vele gegraveerde figuren en vlakken herleiden naar de heilige geometrie. Deze stenen zijn het bewijs dat deze cultuur de universele creatie van mens en materie kon doorgronden en wetenschap kon verbinden met spiritualiteit.

In Tiwanaku leefden mensen met een conehead (een naar achter uitstekende, bijna puntige schedel), spiritueel bewuste mensen. Er zijn 2 soorten coneheads: kunstmatige (na de geboorte werd de schedel met stukken hout afgebonden) en authentieke. Over de laatste wordt gezegd dat deze mensen direct in contact gestaan hebben met ‘bewustzijn’ uit parallelle universums. Er wordt wel gezegd dat men kan reizen door het universum door middel van sommige geometrische figuren. Eigen ervaringen met deze zogeheten Merkaba staven deze hypothese.

Deze dag staat in het teken van de energie van deze beschaving. De stenen van Tiwanaku zullen als energetische brug naar vroegere tijden gebruikt worden. De heilige geometrie is een centraal thema en de energie van deze universele basis van creatie wordt gedeeld.