Tarot en kristal-energie

Tarot en kristal-energieAl zo’n 25 jaar maken tarotkaarten een wezenlijk onderdeel uit van de middelen die ik gebruik om in connectie met het diepe onderbewuste te komen. De kaarten zijn verbluffend accuraat en bieden mij en de cliënten inzichten in hun drijfveren, karmische processen en blinde vlekken.

Hoewel anderen de kaarten ook gebruiken voor waarzeggerij, doet dat enorm afbreuk aan de ware essentie van Tarot. Van origine is het een systeem dat werkt met archetypen en daardoor een psychologisch verantwoord middel om tot analyse van problematiek te komen.

Gerelateerd aan de kosmologie binnen het sjamanisme, vinden we in de legpatronen ook de 3 werelden terug. Beneden – midden – boven, vertegenwoordigd door lichaam – geest – ziel.

Synergy en ArthurHet is fascinerend hoe op betrekkelijk eenvoudige wijze informatie verkregen kan worden over een groot aantal zaken die ons bezighouden.

Tarot leggen is echter veel meer dan plaatjes lezen! Het is een samenspel tussen het verhaal dat af te lezen is in de kaarten en het gebruik van je intuïtie. Om die reden is tarot een hulpmiddel voor het versterken van je eigen spirituele vermogens. Daarin ligt dan ook de doelstelling van deze dag.

Voor mensen die nog niet bekend zijn met tarot, is het een bijzondere kennismaking en leer je de basisprincipes van het gebruik en de verschillende legpatronen. Door veel oefenen kun je jezelf daarna bekwamen in het systeem.

Voor degenen die al bekend zijn met tarot, wordt de mogelijkheid geboden om middels de tarot juist die spirituele kanalen te versterken, in combinatie met technieken vanuit de transpersoonlijke psychologie en het aanverwante sjamanisme.

Kristal-energieAls we praten of gestructureerde energiesystemen, kunnen we niet om de magnifieke werking van kristallen en kristallen schedels heen. Alleen al daaraan zijn vele dagen te wijden. Niettemin integreer ik het op deze dag aangezien kristallen absoluut een gigantische bijdrage leveren aan onze spiritualiteit-beleving.

Velen zijn reeds in het bezit van eigen kristallen en kristallen schedels, doch een verdere verdieping in de energie geeft weer nieuwe impulsen. Ook voor dit onderdeel geldt natuurlijk dat het voor anderen een fantastische kennismaking kan zijn.