Sjamanistische journey met picknick

DrumcirkelBinnen het sjamanisme worden de drum en ratel gebruikt om in onze hersenen thèta-golven (frequentie 4-8 hertz) te creëren. Door deze golven komen we in een staat van bewustzijn die ons het vermogen geeft om in connectie te komen met het diepe onderbewuste. De thèta-laag wordt ook wel de ‘creatieve’ laag genoemd. Bij de gemiddelde mens zie je deze golven in een toestand vlak voor het wakker worden of in slaap vallen. Veel mensen hebben hun beste ingevingen als ze iets doen waarbij ze zich ontspannen voelen. Thèta-golven kan men ook overdag hebben tijdens staren of dagdromen. Een typisch voorbeeld zou zijn wanneer iemand over een bekende snelweg rijdt en in een diepe ontspannen staat is, waarbij men vergeet dat men aan het rijden is. De persoon handelt dan vanuit het onderbewuste deel van de hersenen, die niet beschikbaar zijn voor het bewuste deel. Juist in deze toestand kunnen we trance bereiken en inzichten krijgen in allerlei levensvraagstukken. We kunnen o.a. communiceren met onze totemdieren, bomen en planten, de natuurgeesten en met Gaia, de kracht van moeder aarde.

JourneyOp zondag 16 september 2012 zullen we in het prachtige natuurgebied Het Mosselsche Zand in Otterloo een sjamanistische journey houden. De energie die we opbouwen middels het drummen zal versterkt worden door het zand, ontelbare kleine kristallen. Daardoor kunnen we een zeer intensieve ervaring beleven. De combinatie van de plek, de muziek, onze intenties en de support van de spirituele werelden zullen dit tot een onvergetelijke ervaring, in deze turbulente tijd kunnen maken. Ter afsluiting zullen we ons fysiek welzijn niet vergeten, door een picknick te houden. Een goede aarding voordat we geestelijk en fysiek vervuld de energie uitdragen over de wereld.

We verzamelen om 11.00 uur en zullen precies om 12.00 uur starten met het drummen. Na opgave krijg je de juiste locatie van het verzamelpunt te horen. De kosten zijn 35 euro per persoon inclusief de picknick.

Indien je zelf een drum hebt, ben je van harte welkom om die te gebruiken. Zonder drum is de beleving echter net zo intensief, aangezien je mee resoneert op de klank en er vanzelf thèta-golven in je hersenen geactiveerd worden.