Cursusdag Sjamanisme

Het sjamanisme is zo oud als de mensheid zelf. Over de gehele wereld werken in alle culturen healers volgens deze aloude traditie. Ondanks de geografische en culturele diversiteit zijn de basisbeginselen van alle beoefenaars gelijk. Het sjamanisme onderscheidt 3 verschillende werelden: de lagere wereld waartoe de natuur, gesteenten, (totem-)dieren en planten etc. behoren. Maar ook de natuurspirits zoals de elfen, gaia, dwergen en trollen.

Ten tweede, de middenwereld, die uit onze dagelijkse zintuiglijk waarneembare wereld bestaat. En als laatste, de bovenwereld met als bewoners o.a. onze geleidegidsen, de meesters en de aliens uit andere dimensies en universa.

SjamaanEen constante techniek die toegepast wordt is de trance. Deze wordt bereikt door het gebruik van de drum en/of de ratel. Hiermee worden de hersenenergie├źn op de juiste frequentie gebracht waardoor er een bewustzijnsverruiming plaats heeft. Het pad van de sjamaan is zeer intensief en bestaat in eerste instantie uit werken aan jezelf. De sjamaan wordt ook wel de gewonde healer genoemd, aangezien de verschillende stappen om tot beheersing van deze techniek te komen gepaard gaan met ‘groeipijnen’, die op alle lagen van existentie doorwerken.

Tijdens deze cursusdag zullen we het pad van de sjamaan bewandelen om in vogelvlucht diverse sjamanistische technieken en ervaringen te ondergaan. Dit ter ondersteuning van het proces van verhoging van de energetische frequentie waar we momenteel aan onderhevig zijn.