Mississippi: van John Denver via Elvis naar Pussycat

De Missouri rivier ontspringt in de Rocky Mountains en vloeit samen met de Mississippi, waarvan de bron het Itasca-meer in de staat Minnesota is. Tezamen staan ze na de Amazone, de Nijl en de Yangtse op nummer 4 van langste rivieren op aarde.

Piramide in MemphisTo sail on a dream on a crystal clear ocean
To ride on the crest of a wild raging storm
To work in the service of life and the living
In search of the answers to questions unknown
To be part of the movement and part of the growing
Part of beginning to understand

Zo start John Denver zijn lied over de zin van ons leven.

Energetisch komen we diverse verwijzingen tegen. Zo stroomt de rivier o.a. langs de plaats Cairo in Noord-Amerika, een leuke verwijzing naar Egypte. Ook al omdat er in Memphis een heuse piramide staat. Niettemin is Memphis natuurlijk beter bekend als voormalige woonplaats van Elvis: Graceland. Eigenlijk is voormalig niet het juiste woord aangezien zijn geest nog duidelijk aanwezig is.

In Sioux City, dat nog herinnert aan de oorspronkelijke Indiaanse bewoners van de streek, vinden we een obelisk ter nagedachtenis aan een ontdekkingsreiziger die hier overleed. Keer op keer is hij herbegraven. Een symbolische wederopstanding en hernieuwde dood. Een thema van deze dag.

Arthur met SynergyDe Arkansas rivier loopt door de staat Arkansas. Dat is een van de beste plaatsen op aarde om helder bergkristal te vinden. O.a. zijn er ook Lemurian seed crystals gevonden, terwijl aangenomen wordt dat een tempelkristal van Atlantis de kristal vortex van Arkansas genereert. Ook zijn er van oudsher bronnen met helend water, die zeker hun kracht uit de kristallen halen. Iedereen die aan de praktijk verbonden is, kent de fascinerende kristallen schedels uit Lemuriƫ en Atlantis.

Natuurlijk moeten we de muziek niet vergeten. New Orleans staat bekend om de jazz. Mocht je denken dat Elvis extravagant was, dan heb je nooit gehoord van Mardi Gras in New Orleans. Net als de belevingswereld van de oude Egyptenaren en allerlei heidense rituelen gebaseerd op dood en wedergeboorte. Het einde van de winter, een nieuwe lente.

Mardi GrasMississippi, I’ll remember you
Whenever I should go away
I’ll be longing for the day
That I will be returning again

Ook Pussycat was zich bewust van deze energie. Dat komt duidelijk tot uiting in hun tekst.

Al met al belooft deze dag heel wat bijzondere ervaringen op te leveren. We laten ons verrassen.