Dagcursus Rebalancing

Aardbevingen, orkanen, overstromingen of grote vliegongevallen lijken de laatste tijd vaker voor te komen. Maar ook grote veranderingen in vertrouwde structuren zoals religie en economie. Vergeleken met 30 jaar geleden, lijkt de tijd veel sneller te gaan en volgen nieuwsfeiten en technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. In mijn praktijk zie ik steeds meer cliënten die worstelen met burn-out of grote emotionele problematiek.

Het moge duidelijk zijn dat we als mensheid in een tijd van grote turbulentie zitten. Nostradamus heeft eeuwen geleden deze tijd al voorspeld. We moeten het echter als groeipijnen zien. We leven in een boeiende tijd van transformatie, een belangrijk moment binnen de (spirituele) ontwikkeling van de mensheid.

De spirituele verklaring achter deze turbulentie heeft te maken met de afronding van het Vissen-tijdperk, waar wij ons als mensheid nu nog in bevinden. De onrust die wij meemaken, kan gezien worden als lessen die wij moeten leren voordat wij het nieuwe Aquarius-tijdperk kunnen beginnen. Het is een periode van het achterlaten van schijnzekerheden.

RebalancingHet jaar 2012 zal een belangrijk keerpunt zijn in dit proces. Hier hoort ook de afronding bij van het karma van Atlantis, dat betrekking heeft op veel problematiek die voorgekomen is uit dominante patriarchaten. Denk hierbij aan kerken die de afgelopen eeuwen onderdrukking zaaiden, maar ook aan persoonlijke verhoudingen tussen mensen, waarbij de mannelijke energie de vrouwelijke energie blokkeerde. Er zal een schifting plaats moeten vinden, voordat wij naar deze nieuwe tijd door kunnen gaan. Het bewustzijn van de mensheid zal naar een hogere trilling moeten gaan.

Op deze cursusdag zullen we ons bezighouden met de afronding van het Vissen-tijdperk en blikken we vooruit op het komende Aquarius-tijdperk. Hoe kan je de rust bewaren als de wereld om je heen zo druk lijkt? Hoe kan je deze processen beter begrijpen? Hoe kan je de eigen processen afstemmen op die stroomversnelling?

We zullen ons bezighouden met kosmische en spirituele energieën om onze eigen energie en het fysieke lichaam naar een hogere trilling te brengen. Dit zal rust creëren, waardoor onze spirituele devotie zich kan versterken.