Cursusdag Raderen van Tijd en Destiny

De geschiedenis herhaalt zich. Onze karmische leerprocessen herhalen zich, zij het steeds in een ander jasje verpakt, totdat wij de lering begrijpen en de fout niet meer maken. Tijd is daarmee niet lineair, maar circulair. Hiermee wordt bedoeld dat de lessen zich herhalen als een rad dat blijft doordraaien. Echter, omdat we steeds iets erbij leren, groeien we beetje bij beetje, waardoor de cirkel een spiraal wordt.

Tijd en DestinyDe lineaire Gregoriaanse kalender die wij vandaag de dag hanteren, is daarmee niet zo accuraat als de Maya-kalender die uitgaat van deze spiraalerende tijd. Deze kalender voorspelde een nieuwe tijd na 21 december 2012. Op dat moment vallen namelijk diverse tijdraderen samen. Grote en kleine cycli komen tezamen, waardoor er een speciale energetische kracht ontstaat.
De spirituele wereld creƫert de omstandigheden, de randvoorwaarden, waarbinnen wij onze lessen leren. Zij zetten de raderen van destiny uit voor ons. Dat betekent niet dat wij zelf geen invloed hebben op onze leerprocessen. Binnen de parameters van de spirituele wereld heb je eigen keuzemogelijkheden over hoe je de les wilt leren. Tot zover klopt het proces van karma.

Er is echter een grote kink in de kabel: het rad van destiny is door een extern bewustzijn overgenomen, waardoor de synchroniciteit met de raderen van tijd verdwenen is. Op de cursusdag zullen we ons bezig houden met deze dissonant en kracht en methodiek genereren om deze externe kracht te weerstaan en ons te confirmeren aan het ware rad van karma.

We naderen 21 december 2012, een door de Maya-kalender aangegeven datum waarop de nieuwe tijd zijn intrede doet. We zitten aan het einde van een spiraal, energetisch gezien moet dan alles kloppen. Zonder het resetten van de raderen door de kink uit de kabel te halen, kunnen er grote problemen voor onszelf en de mensheid optreden.