Pentatonix, de trommel-planeet

PentatonixDe aanleiding tot deze cursusdag waren de woorden: ‘de trommel-planeet’ die spirit mij onverwacht als antwoord gaf op de vraag wat het onderwerp voor een cursusdag moest zijn.

Al snel werd mij duidelijk dat het een verwijzing is naar het bekende nummer ‘Little Drummer Boy‘. Uitvoerende is de muziekgroep Pentatonix.

Echter ook een verwijzing naar het liedje ‘Drie Schuintamboers‘.

Wanneer je naar de teksten luistert, is de verwijzing naar de geboorte van Jezus en de komst van de drie wijzen uit het oosten onmiskenbaar.

Egyptische symboliekVerder staat het pentagram symbool voor de krachten van de rituele magie en de verhouding tot religie. Een belangrijk filosofisch thema in de renaissance.

De zin ‘komt, laten wij aanbidden die Koning‘ uit een kerstliedje geeft in deze context een hint naar de drie magiĆ«rs.

Belangrijk is de drie-eenheid van leeftijden (Caspar 20, Melchior 40, Balthasar 60) en de afkomst (Afrikaan, Europeaan, Aziaat).

In deze tijd van de Antichrist als voorbode van de Christ, spelen dood en wedergeboorte een belangrijke rol alsmede yin – yang balans.

Blanca van CastilleFilms als ‘The Omen’, ‘Rosemary’s Baby’ en ‘Rare Exports’ zijn direct gelinkt aan deze thema’s. Die lopen als een rode draad door de historie.

Hoe kunnen we van Rosemary naar Mary Rose komen? Welke rol speelt Bloody Mary in dit verhaal? En Blanca van Castille?

Aanwijzingen te over: ‘Sainte Chapelle’ in Parijs, het filmpje ‘I pet goat 2’, ‘Krampus’, ‘Sinterklaas en Zwarte Piet’, ‘Santa Claus’!

Sainte ChapelleHoe spelen we het schaakspel op de juiste manier zonder schaakmat te eindigen?

Ik denk dat remise de beste optie is.

De mogelijkheden daartoe zijn alle pionnen elimineren (ofwel een massale genocide). Dan krijgen we Nazi-praktijken. Daar is het mensdom niet bij gebaat.

Waarschijnlijk zal het de volgende situatie worden:

KrampusEen speler is aan zet en kan geen enkele legale zet meer spelen, maar staat ook niet schaak!

De speler die aan zet is kan dus geen zet meer doen met zijn koning, of een ander stuk. Dit noemen we dan een patstelling en dus remise.

Besef dat alles zich binnen de kosmische wetten afspeelt.

Zwarte MadonnaHanden schudden dan maar (lap de Corona-regels aan je laars) en erken elkaar als gelijke.

Het is duidelijk dat het een bijzonder interessante dag kan worden. Waarin we weer een bijdrage leveren aan het grote proces van harmonisatie, transformatie en initiatie.