Mind the Joker

Als je het spiritueel pad bewandelt, hetgeen het pad van verlichting symboliseert, ontkom je niet aan de inwerking van de tegenkracht.

Deze laatste term is echter een verzamelnaam voor heel veel verschillende saboterende energievormen.
 Meest bekend zijn natuurlijk demonen, zwarte magie en andere kwalijke invloeden die meestal op het lichamelijk en emotioneel aspect van ons resoneren.


Mind the JokerThe Joker

Indien je zelf in balans bent, kunnen deze krachten weinig vat op je krijgen. In die gevallen geldt het simpele regeltje dat het licht altijd sterker is dan de duisternis. Valideer deze storende invloeden niet en ga er ook de strijd niet mee aan. Je innerlijke kracht, gebaseerd op een goed yin–yang evenwicht beschermt je.

Evenwicht

Anders wordt het wanneer we ons realiseren dat er ook krachten zijn die het kosmisch plan willen terroriseren. We praten dan veelal over energie die afkomstig is van buiten onze kosmos en die aan het normale concept van de strijd tussen licht en donker (God en duivel) voorbij gaat.

Hier gaat het niet over parasiteren op de emoties van de mens, maar om een poging absolute macht over de mensheid en waarschijnlijk over de gehele kosmos te verwerven.

In dit geval begeven we ons dan ook op het level van krachten die veel verder gaan dan ons normale bewustzijn kan vatten. Simpelweg omdat wij zwart–wit denken, gebaseerd op de essentie van onze dualistische kosmos. Hier praten we dus echt over evil.

TegenkrachtDagcursus Mind the Joker

De benaming die wellicht enigszins verwijst naar deze destructieve kracht is de antichrist. Die wordt ook genoemd in het boek Openbaringen van Johannes. Besef dat ook de antichrist niet de ware terrorist is. Slechts ‘in dienst van’.

Toch is dit de energie waar we mee te maken hebben vanuit ons aardse zijn. Spirit geeft de antichrist liever een andere benaming: de Joker. Duidelijk gesymboliseerd in de Batman verhalen en ook prachtig uitgewerkt in de film ‘The imaginarium of Doctor Parnassus’.

Op de cursusdag komt de joker en het leren herkennen van die energie aan bod. In de huidige tijd superbelangrijk, omdat de joker bepalend kan zijn voor het al dan niet verkrijgen van je ticket naar een andere realiteit.

DATUM
Zondag 16 september 2018, 10.00 – 17.30 uur