Dagcursus Dood en leven na de dood

Niemand kan er omheen. Geboorte houdt automatisch in dat er ook een einde aan het aardse bestaan zal gaan komen. De houding van de mens jegens de dood heeft zich door de geschiedenis heen bewogen tussen verheerlijking en ultieme angst. De laatste is daarin koploper en regeert ook in onze huidige maatschappij.

DoodAngst is veelal het gevolg van onzekerheid en onbekendheid. In ons aardse bestaan houden we vast aan zekerheden en structuren. Het onbekende is bedreigend, zeker als we er alleen voor staan.

Tijdens deze cursusdag zullen we de verschillende aspecten van dood en vooral ook het leven na de dood doorwerken. Hierbij maken we o.a. gebruik van regressie, meditatie en contact met spirituele gidsen. Daarnaast laten we ons inspireren door gechannelde informatie vanuit het hiernamaals. Hieruit blijkt dat het rust in vrede zeker niet van toepassing is. Onze geest leeft verder en de scholing die we in het aardse leven ondergaan, loopt gewoon door. Door inzicht te verkrijgen in het proces van het sterven en het leven na de dood, kan angst voor de dood overwonnen worden en verdriet rond het overlijden van dierbaren verlicht worden.