Journey into infinity

Boek - Edgar Allen PoeBinnen het thema navigeren past natuurlijk een reis naar onbekende gebieden, achter de horizon.

Het mysterie wordt ingeleid door de laatste alinea van het beroemde boek van de schrijver Edgar Allen Poe uit het boek “De merkwaardige reis van Arthur Gordon Pym”.

Citaat:

Schip - NavigerenThey observe a “limitless cataract” in the sky before them and a luminous glow from the depths of the water below. There are indistinct images in the cataract to which they are drawing near quickly. White screaming birds fly above them. Nu-Nu dies of fright as their canoe rushes into the cataract’s chasm. They see “a shrouded human figure, very far larger in its proportions than any dweller among men. And the hue of the skin of the figure was of the perfect whiteness of the snow.” 


De maalstromen vertegenwoordigen het onbekende, de diepere lagen van het onderbewuste. De sluiers van de hogepriesteres. Slechts opgelicht voor diegenen die zich de juiste energetische frequentie eigen hebben gemaakt door bewust met spiritualiteit om te gaan. 


UniversumDe lemniscaat, het teken van oneindigheid, vertegenwoordigt de balans tussen de aardse realiteit en spiritualiteit. Soms ook gesymboliseerd door het snijpunt van de horizontale en de verticale lijn van een gelijkarmig kruis.


Vanuit dat punt kun je zowel je aardse horizon verbreden, als je grenzen van spiritueel bewustzijn verruimen. 


In een breder perspectief staat infinity voor het bereiken van de top van de driehoek. De plaats waar de mannelijke en vrouwelijke krachten samenkomen. Het oog van Horus. Dit betekent dat de dualiteit overstegen is en je vanuit vogelperspectief, zonder oordeel kunt leven.

De merkwaardige reis van Arthur Gordon PymJe bent de 3e chakra overstegen en leeft vanuit het hart. Anders gezegd: je hebt het Christusbewustzijn volledig geïntegreerd. Hierdoor zijn de krachten van de eeuwige strijd tussen goed en kwaad niet meer van toepassing.

Op deze cursusdag werken we aan dit thema. Diverse technieken vanuit het sjamanisme, healing en initiatie zullen worden ingezet om het hoger doel te bereiken. Dit loopt synchroon met de huidige veranderingen in de energie van de kosmos.