Dagcursus Hector
Het onderwerp voor een cursusdag komt altijd op de meest bijzondere manieren tot mij. Spirit gaf op een dag aan dat ik het symbool vanzelf tegen zou komen.
Ik reed op dat moment in de trein en hield alle opties open. Natuurlijk zag ik vele symbolen gedurende die treinreis, maar geen van alle resoneerde.
Echter op een gegeven moment stond er op een rangeerterrein een wagon met daarop de naam ‘Hectorrail’. Direct besefte ik dat dit een verwijzing was naar ‘Hector’, prins van Troje en broer van ‘Paris’ uit het verhaal over de start van de Trojaanse oorlog.
De ruïnes van de stad Troje heb ik meerdere malen bezocht. Om verschillende redenen is het gebied in de omgeving voor mij super interessant.
Apostel ‘Paulus’ heeft hier rondgereisd. Er was vlakbij een stad met de naam Abydos. Gelijk aan de stad in Egypte waar een bekende tempel van ‘Seti I’ en het beroemde ‘Osirion’ staan.
Dan is er nog de zeestraat met de naam ‘Dardanellen’. Origineel ‘Hellespont’ genoemd, naar de mythologie van het meisje ‘Helle’ dat van de ram viel die haar en haar tweelingbroer wilde redden uit handen van de boze stiefmoeder.
De legende van het ‘Gulden Vlies’ komen we hier tegen, de vacht van de vliegende ram. Gelinkt aan het ‘Lam Gods’.
Als sluitstuk is nog vermeldenswaard dat er een lijn getrokken kan worden van dat gebied naar de oude stad Antiochië waar zich de ‘Titus’ tunnel bevindt.
Daar gaat de cursusdag ‘Leonidas‘ o.a. over.
Zelf heb ik een sterke band met de hoofdrolspeelster ‘Helena’ van Troje, die door ‘Paris’ uit de Griekse stad Sparta werd ontvoerd. Zij was een dochter van de God ‘Zeus’.
Dit gebeuren startte de Trojaanse oorlog. Het welbekende paard van Troje betekende de val van de stad.
‘Hector’ steunde zijn broer en werd door ‘Achilles’ gedood. Een oneerlijke strijd want op de kwetsbare achilleshiel na, was ‘Achilles’ onoverwinnelijk. Het onderdompelen in een magische vloeistof was de bescherming van hem.
Zo krachtig was hij namelijk zelf ook weer niet.
Zijn moeder liet hem namelijk altijd meisjeskleding dragen en zijn grote liefde was ‘Patroclus’. Die werd overigens door ‘Hector’ gedood.
‘Achilles’ op zijn beurt ging ten onder aan een pijl van de boog van ‘Paris’.
De ware held in deze mythologie is ‘Hector’. Trouw aan zijn stad. Loyaal naar zijn broer ‘Paris’. Het zal geen toeval zijn dat het een bekende hondennaam is.
Hoog tijd om eens dieper op de energie van deze persoon in te gaan. Hij heeft zich niet voor niets gemeld. Vast en zeker zet hij ons op het juiste spoor.
Het volgende lijkt een gigantische paardensprong maar dat is het absoluut niet. ‘Hector’ identificeert zich met de Maya God ‘Oc’; hond.
Een sprong verder brengt het verhaal via cisternen en moskeeën (voormalige kerken Heilige Sophia en Christus Pantocrator) in Istanboel naar Hawaï.
Om uiteindelijk te eindigen bij wat nummer 19 in de Tarot vertegenwoordigt. ‘Ra’, ‘SOL INVICTUS’. De ware onoverwinnelijke. De herdershond. Hond van ‘Paris’. De ster ‘Procyon’ (alpha Canis minor) in het sterrenbeeld ‘Kleine hond’.