Het Ganzenbord

Wie kent het eeuwenoude bordspel niet? Velen van ons hebben in hun jeugd dit spel zeker gespeeld. Naast ‘mens-erger-je-niet!’ is dit het ultieme familiespel.

Ganzenbord

Het concept is simpel. Een weg volgen die gebaseerd is op toeval, geluk en ongeluk. Een beetje competitie.

Heel herkenbaar. Een leuke verbeelding van de weg die wij als mens gaan.

Toch is er een verschil. De mens heeft t.o.v. het dier meer keuze-mogelijkheden. Dat betekent dat we meer invloed hebben op de weg. Natuurlijk binnen de grenzen van het karma.

Foie GrasZaak is om die keuzes te gebruiken. Leren om je hart te volgen.

Dat is een moeilijke opdracht. Veel mensen eindigen daardoor net zoals de meeste ganzen als ‘foie gras’ op toast. Een variant op de tosti.

Een gevolg van overmatig consumeren. Meestal als compensatie voor de frustraties die het leven ons brengt.

GanzenmarsDaar vraag je ook zelf om als je in ganzenmars de weg volgt die anderen voor jou hebben uitgestippeld. Keurig in het gelid. Dan accepteer je dat overheden van alles door je strot duwen. Van regels en wetten tot nep-nieuws.

De cursusdag wil jou laten zien dat focus, inventiviteit en creativiteit je veel verder kunnen brengen.

Ondanks de regels van het ganzenbord kun je heel wat bereiken.

WensputHet laatste wat je moet doen is de moed laten zakken. Derhalve heeft het ganzenbord ook ‘de put’. Probeer die te transformeren tot een wensput of de toegang tot de wereld van ‘vrouw Holle’.

Echter als je lui bent, zul je pek en veren krijgen. Dan kan je jezelf omvormen tot een dom gansje.

Spirit gebruikt het spel om jou uit te dagen. Omarm het lot. Sla je vleugels uit. We doen dit samen met je spirituele familie, de andere deelnemers aan deze dag. Je kan elkaar trachten te hinderen, steunen of te slim af zijn. Echter altijd met een lach en wederzijds begrip.

Zeker zal spirit een eigen wending geven aan het spel. Een ganzenhoeder heeft hart voor de vogels. Simpelweg omdat het hart, het centrum van het labyrint, de doorgang naar de volgende dimensie het einddoel is.

ZwaanIn principe zijn er maar 2 opties.

Weg vliegen en van waggelende gans tot sierlijke zwaan transformeren, of eindigen als ganzengebraad op de eettafel van de illuminatie. Letterlijk eindigen als een ganzenbord dus.

Aan jou de keus!