Eet smakelijk

Met eten maak je iedereen gelukkig. Zowel mens als dier. Toch gaat het meestal niet om domweg de maag vullen. De smaakpapillen willen graag gestreeld worden.

Alsof er een engeltje op je tong piest (mijn moeder had dat overigens vervangen door ‘fietst’).

Duidelijk moge zijn dat de tong een belangrijke rol speelt. In onze spirituele beleving gaat het echter over een geheel andere benadering.

Smaak

Vanuit de Hermetica kennen we de zgn. Mercurius-bron. Van daaruit wordt de ‘spagyrische mens’ geboren. Ofwel de mens die in perfecte harmonie is met de kosmos en zijn aardse omgeving, waardoor hij zich optimaal verder kan ontwikkelen. Het is een alchemistisch principe.

De bron bestaat uit een bekken van zout met daarin de 3 stromen:
– zwart (levenswater / bitter),
– wit (maagdenmelk / zoet)
– en rood (bronazijn / zuur).

Deze filosofie kennen we uit de Hermetische geschriften. Onder andere Dr. Carl Gustav Jung was gefascineerd door deze symboliek.

Heerlijk

Niet zo verwonderlijk aangezien hij zich net als de profeet Daniël met droomduiding bezig hield. In lucide dromen kan smaak overigens een belangrijke rol spelen.

Hermes is de Griekse naam van de beschermer van wijsheden en mystiek. De Romeinen noemden hem Mercurius, terwijl de Egyptenaren hem afspiegelden als de ibis-god met de naam Toth.

Overigens vinden we hier dezelfde 3-deling. Zwart staat voor Egypte (magie), wit voor Rome (Vesta) en rood voor Athene (filosofen).

Tong

Wellicht heb je wel eens gehoord van de ‘witte broederschap’. Volgens verschillende esoterische genootschappen bestaat deze loge uit verschillende opgestegen meesters m/v.

Zij zouden de mens helpen om de overstap van het Vissen-tijdperk naar het Waterman-tijdperk te maken.

De historie heeft echter uitgewezen dat ook binnen deze groep lust en macht niet onbekend zijn. De streetcar met de naam ‘Desire’ is ook daar voorbij gekomen.

Deze thematiek is prachtig uitgelegd in het boek ‘de slinger van Foucault’, een roman van Umberto Eco. Hierbij ligt alle focus op ‘Saint Germain’.

Spiraal

Dat we er niet alleen voor staan blijkt uit de hulp die andere meesters ons bieden.

‘El Morya’ heeft zich in het verleden al aangediend. Op mijn mysterie-reis bestemming zal ik pogen een andere meester langs spirituele weg te consulteren om meer daarover te weten te komen. Die ervaring kan ik dan mee nemen naar de cursusdag.

Mond

Net als smaaksensatie een combinatie is van verschillende basis-smaken, zo zullen we moeten gaan leren hoe we optimaal gebruik kunnen gaan maken in de komende tijd van de verschillende frequenties die zich in Agartha ophouden.

Wie is je vriend, wie je vijand?

Wat is compatibel en wat dissonant?

Ofwel kleur bekennen.