Dagcursus Earth Energies

De aarde is in beweging. Niet alleen draait zij om haar as en beweegt zij door het heelal, maar ook de energie van de aarde is continu in beweging. Zoals een positieve pool zijn energie uitwisselt met een negatieve pool, bestaat er ook energie-uitwisseling tussen verschillende energieplekken op aarde. Er bestaan vele energiesystemen die in contact staan met de aarde. Zo zijn leylijnen, the Crystal Grid en aardstralen voorbeelden van deze earth energies.

Leylijnen kan men vergelijken met de meridianen die over het lichaam van de mens lopen. Meridianen in het menselijk lichaam staan in contact met organen of speciale lichaamsfuncties en hebben acupunctuurpunten. Leylijnen staan in contact met het inwendige lichaam van Moeder Aarde. De energieplekken aan de oppervlakte van de aarde zijn de acupunctuurpunten.

In de oudheid waren vele culturen zich al bewust van deze acupunctuurpunten. Zij bouwden er hun belangrijkste tempels of ceremoniële (steen)structuren. De energie van de tempels in combinatie met deze energiepunten, zorgde er voor dat wat er in de tempel gebeurde, via de leylijnen resoneerde op andere spirituele plaatsen die op dezelfde lijn lagen. Zo werd Moeder Aarde gevoed. Haar organen zijn grotten, kristalstructuren en waterreservoirs.

Vanuit dit gegeven zullen wij ons op deze dag bezighouden met de diverse mogelijkheden om de energiepunten van de aarde op te sporen en te ervaren. We leren ze te gebruiken voor het verhogen van onze eigen vibraties en we krijgen een goed beeld over de werking van deze energieën. Een afgeleide van het werken met deze energieën is Feng Shui, de oosterse filosofie dat alles in je leefomgeving in balans moet zijn. Middels eenvoudige regels is het voor iedereen mogelijk om met gebruik van de elementen een betere harmonie in zijn of haar eigen huis te creëren. Ook daarover zal op deze dag gesproken worden.

Eveneens erg belangrijk is de crystalline grid. Ook dit is een netwerk van energie dat met de aarde verbonden is en speciale punten met elkaar in contact brengt. Het verschil is dat het hier gaat om de essentie van kristal. Een groot deel wordt dan ook door fysiek kristal in de aarde gevormd, maar anderzijds is het ook terug te vinden in o.a. het DNA. Het vertegenwoordigt de blauwdruk van alles, aangezien het opgebouwd is volgens de heilige geometrie. Daardoor is het in staat om, net als de kristallen schedels, als opslagplaats te fungeren voor wijsheid. Vergelijk het met een supercomputer.

Antelope CanyonHoogspirituele plaatsen zijn veelvuldig te vinden op plekken met veel kristal in de aardbodem. Stonehenge bijvoorbeeld is gebouwd op een energetisch zeer krachtige plek die op een kruispunt van verschillende kristallijnen staat. Afgelopen jaar heb ik het voorrecht gehad om met Synergy tussen de stenen van Stonehenge een ceremonie rond dit energiesysteem te houden. Een deel van het grid is hiermee hersteld. Niet voor niets vinden we in dat gebied jaarlijks de meest complexe graancirkels.

De intense spirituele ervaringen in de (helaas tot verboden gebied verklaarde) western desert in Egypte zijn voornamelijk te wijten geweest aan alom aanwezige kristalstructuren. Ook het kristal en het versteend hout in de woestijn nabij de piramiden dragen bij aan het vastleggen van de energie en maken deel uit van het crystalline grid.

De interactie tussen de earth energies en de kosmos levert de beroemde vortexen op: elektromagnetische velden die onze spirituele groei en ontwikkeling enorm kunnen versterken.

De bekende aardstralen hebben een uitscheidingsfunctie en lozen overtollige energie. Daardoor kunnen we, als we daar geen rekening mee houden, behoorlijk wat last hebben van deze kanalen.

We zullen ons deze dag bezighouden met het ervaren van al deze energieën.