Dagcursus Dropa-mysterie

In 1938 was er een expeditie naar een vreemde begraafplaats, die was gevonden in grotten op de grens tussen China en Tibet. Men vond de graven, maar er was iets vreemds aan de hand, want de gevonden skeletten leken weinig op mensen. Ze waren klein, niet groter dan anderhalve meter, en ze hadden opvallend grote hoofden. Men schatte de ouderdom op zo’n 12.000 jaar. Tevens werden er grottekeningen en andere artefacten gevonden. Het mysterie werd compleet bij de ontdekking van een ronde steen die half uit de grond stak.

Dropa-steenDe steen leek op een grammofoonplaat uit de oertijd: rond, glad, met een gat in het midden. Bij nader onderzoek bleken er dunne spiraallijnen te lopen over het oppervlak, spiralen die uitwaaierden van het midden naar buiten. Toen men een vergroting maakte van de spiralen, bleken ze opgebouwd uit superkleine hiërogliefen. Het was duidelijk een schrift, met herhalende symbolen en een bepaalde structuur, maar het leek in niets op andere bekende talen uit de oudheid.

De tekst op de stenen vertelde het verhaal van een groep wezens, die waren neergestort in het Baian-Kara-Ula gebergte, inderdaad zo’n 12.000 jaar geleden. Het was niet mogelijk om hun vliegtuig te repareren, en ze waren gedwongen een nieuw bestaan op te bouwen in deze afgelegen streek. Geen wetenschapper was bereid te geloven in zo’n science fiction-script dat leek geschreven door Erich von Däniken. Maar later onderzoek in de regio leek het verhaal te bevestigen. Plaatselijk waren er legendes over een volk dat de Dropa’s werd genoemd, en die lang geleden vanuit de lucht waren gekomen.

DropaDe vertaling van de Dropa-steen betekende dat de meeste wetenschappers niets meer met het ding te maken wilden hebben. Maar een Russische groep onderzoekers dacht er anders over, en besloot het voorwerp aan verschillende chemische tests te onderwerpen. De steen bleek ongewone metaalelementen te bevatten, zoals een hoge concentratie kobalt, en het bleek dat de steen langdurig onder hoge elektrische spanning had gestaan.

In totaal zijn er 716 Dropa-stenen gevonden in en nabij de grotten. Ze werden voor het laatst gezien in 1974 in een Chinees museum. Toen men er later terugkwam voor meer onderzoek, bleken de stenen verdwenen. De Chinese autoriteiten verklaarden dat de stenen waren vernietigd, en weigerden verder elk commentaar.

Dit verhaal klinkt heel vreemd, ware het niet dat er in 2001 en 2002 de meest bijzondere graancirkels ooit ontstaan zijn. De meest opvallende is de afbeelding van een alien–achtig wezen met daarbij een schijf met een codering. Deze codering is vertaald aangezien de tekst in binaire code was. Door gebruik te maken van de ASCII-karakterset – die 128 karakters bevat – om zo de binaire tekens en hun volgorde om te zetten naar hun decimale equivalent, kon men zien met welke letters ze corresponderen.

De tekst luidde: “Hoed u voor de boodschappers van valse giften en hun verbroken beloften. Veel pijn maar er is nog tijd. Er is goedheid daarbuiten. Wij opponeren misleiding. Kanaal gesloten.”
Voor alle duidelijkheid volgt hier de Engelse versie: “Beware the bearers of false gifts & their broken promises. Much pain but still time. (Damaged word.) There is good out there. We oppose deception. Conduit closing (bell sound.)

Al met al interessante materie om spiritueel uit te diepen. Waar komen deze mysteries vandaan? Wat wil het ons zeggen? Het is belangrijk om deze materie rationeel te benaderen en niet te vervallen in UFO-gerelateerde verhalen. Is er een verbinding met de zgn. ‘coneheads’, de verlengde schedelvorm die we bij sommige Egyptische schedels zien, maar die tevens terug te vinden zijn bij andere hoogontwikkelde culturen uit de oudheid zoals op Malta (uit het Hypogeum), in Peru, Bolivia (Tiwanaku) en in Oezbekistan?
Waarschijnlijk bestaan dit soort mysteries niet voor niets en is het belangrijk om de ware symboliek ervan te leren begrijpen zonder te vervallen in E.T.’s.