Dagcursus Dragons

Dragons, a call for interdimensional communication

In de grote middeleeuwse dierenencyclopedieën werd de draak geclassificeerd onder de reptielen. Hij werd naast de slang gerubriceerd en de krachten van deze twee gevierde en gevreesde dieren werden met elkaar vergeleken. De draak heeft net als de slang helende vermogens en beide wezens staan symbool voor spirituele kracht en groei, de kundalini-energie. Maar de slang boezemt met zijn giftige beet ook angst in en iedereen is ten dode opgeschreven als je het in je eentje tegen een draak op moet nemen. Waarom werd de draak gevreesd en gevierd? Wat maakt deze draak zo mystiek?

DraakHet antwoord op deze vraag wordt duidelijker als we de legendes over draken goed bestuderen en bewust worden dat de draak altijd leefde in een grot. Hij kon dus gezien worden als een poortwachter voor de onderwereld, die de duisternis maar ook het onderbewuste symboliseert. In ons onderbewustzijn liggen alle antwoorden op al onze vragen. Men kan daarmee dus zeggen dat de draak helende krachten heeft. Maar, zoals het spreekwoord zegt: “onbekend maakt onbemind”. Wat wij niet kennen, wordt door veel mensen gevreesd.

Het laatste jaar lijkt het galactisch reizen naar parallelle universa een actueel thema te zijn binnen praktijk Homeoart. Deze meditatieve reizen zorgen voor een verhoging van het trillingsniveau van de persoon en daarmee van de mensheid en van heel de wereld. Sommige volken uit de oudheid, zoals de Inca en de Nuraghue-cultuur van Sardinië, waren bekend met deze poorten naar parallelle universa. Buitenaards bewustzijn uit deze parallelle universa manifesteert zich energetisch tijdens deze reizen vaak als reptiel. Een mens is namelijk niet in staat om hun werkelijke trillingsniveau te bevatten. Daarom verlaagt het buitenaardse bewustzijn zich tot staat van reptiel, zodat de spiritueel gevoelige persoon dit verlaagde buitenaardse bewustzijn wel kan ontvangen. De draak, een reptiel, speelt dus een belangrijke rol.

De draak heeft dus bijzondere krachten en het is daarom niet verwonderlijk dat juist de rode draak het eerste zegel is van de nieuwe tijd in de Maya-kalender. We zijn als mensheid aangekomen op een speciaal moment in onze geschiedenis: het einde van het Vissentijdperk en het begin van Aquarius-tijdperk. Wat vertelt de draak over deze nieuwe tijd? Hoe kan de draak ons helpen bij deze turbulente overgang?

Deze dag staat in het teken van de drakenenergie. De deuren naar andere werelden en andere tijden zullen open gaan. Het zal je sterken op je persoonlijke spirituele pad waardoor de overgang naar deze nieuwe tijd op persoonlijk en op wereldniveau gemakkelijker zal verlopen.