A.D.H.V.

Een afkorting als titel van een cursusdag? Jazeker! Spirit is vaak heel lang van stof, maar kan beslist ook heel praktisch ingesteld zijn en ergens geen woorden aan vuil maken. Laat staan, vuile handen…

HandVoor de zuiveren van geest, de onnozelen en de spirituele zoekers worden echter wel degelijk de handen uit de mouwen gestoken!

‘Aan de hand van’ is een verwijzing naar een aantal liedjes uit het verleden. Zang is een fantastische uiting van kunst en juist die creatieve energie wordt door spirit op handen gedragen. Zelf gebruikt spirit namelijk volop kunst als lesstof, helende energie of uitdaging.

Denk hierbij aan de volgende tekst van Ciska Peters:

Geef mij je hand want je moet met me meegaan
Achter de horizon zie ik het licht
Die lange weg is kort als het straks morgen wordt
Dan heeft de toekomst een ander gezicht

Helende energieEen helpende hand kunnen we vaak allemaal wel eens gebruiken. Ter verlichting van de werkzaamheden of om ons de weg te wijzen. Vergeet ook niet de hand op de schouder en soms is het fijn ergens de hand op te kunnen leggen. Al moet je ook weleens de hand in eigen boezem steken.

Vergeet echter niet dat er vele reikende handen zijn vanuit de onzichtbare werelden. Veelal zijn we daarvoor blind. Misschien omdat we verleerd zijn om te vertrouwen op iets wat niet tastbaar is.

Artificial IntelligenceWe geven ons lot liever in handen van artificial intelligence. Niet heel verstandig aangezien die ontstaan is uit de beperkte gedachtenwereld van de mens. Daardoor nimmer slimmer kan zijn en gebaseerd is op de ratio, algoritmen en beperking van jouw zelfrealisatie.

Deze cursusdag helpt de connectie te versterken of te herstellen met de alom aanwezige vormen van energie.

We hebben die namelijk hard nodig nu de tijd aangebroken is dat we ondanks alle kennis en techniek tegen grenzen aan gaan lopen. Zelfs tegen de grens van ons heelal. Tijd en ruimte worden letterlijk onze beperking.

Hand in handHopelijk kan ik je op deze manier een handreiking doen en je de weg wijzen in dit doolhof dat we leven noemen maar niets anders is dan een labyrint.

Stop met alles onder controle willen houden en geef je vertrouwen aan het kosmische plan. Daar maak je zelf ook deel van uit!