Cat(ch)fish

Het tot stand komen van deze cursusdag ging gepaard met het samenvoegen van meerdere ervaringen en symbolen. Basis van de aanwijzingen was de legende van koning Arthur, een thema dat als een rode draad door mijn leven loopt. Niet voor niets gebruik ik altijd de Legend Arthurian tarot.

De volgende drie kaarten waren de aanleiding tot het onderwerp van deze dag:

Legend: Arthurian Tarot

Een episode uit de roman ‘Perceval’ van Chr├ętien de Troyes verhaalt over de quest van Perceval. In eerste instantie verzuimt hij om vragen te stellen over de magische lans en de graal wanneer hij in het kasteel van de Visserkoning verblijft.

Spiritueel gezien een verwijzing naar het niet daadwerkelijk aangaan van de quest (vraag) om tot het ware Christusbewustzijn te komen. Het niet volledig doorlopen hebben van de Hero’s Journey.

Perceval - Hero's Journey

Een lichtwerker doorloopt de 3 stadia van inwijding: harmonisatie, transformatie en initiatie. Deze wake-up call is mooi weergegeven in onderstaande afbeelding:

Harmonisatie, Transformatie en Initiatie

De bel refereert echter aan een ervaring die ik had in Thailand op 23 september 2017. De dag waarop er een heel bijzondere sterrenconstellatie was. Mijn eigen quest voerde me naar het standbeeld van koning Ramkhamhaeng de Grote. Hij staat absoluut als metafoor voor de Visserkoning. Daarover meer op de cursusdag.

Focus

Gerelateerd aan die intense ervaring is de catfish (meerval) gebruikt om als levend bewijs van het doorlopen van een belangrijk proces te fungeren. Laat dit symbool dan ook niet door de mazen van het net ontsnappen. Ook hierover meer op de cursusdag.

Doelstelling van deze dag is om jou te ondersteunen in jouw quest. Te stimuleren om je focus te houden en anders dan Perceval (en vele anderen) geen steek te laten vallen.

Transformatie is gerelateerd aan het tweede meestergetal, nu is de tijd gekomen voor het hoogste. De initiatie. Dit loopt synchroon met de kosmische tijd.

Synchroon met de Kosmische Tijd